Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Юристи "Нашої України" звинувачують партію Кінаха в "дезі" й тиску на суд

Понеділок, 16 липня 2007, 14:47

Юридичний департамент "Нашої України" закликає Партію промисловців та підприємців не дезінформувати суспільство та не висловлювати припущення щодо можливого прийняття Вищим адміністративним судом рішення в питанні "обнуління" списків на користь ПППУ.

"Окрім того, що інформація про можливий перегляд ВАСУ постанови Печерського районного суду Києва, якою підтверджено виключне право делегатів міжпартійного з’їзду блоку "Наша Україна" приймати рішення стосовно "обнуління" власних виборчих списків, є непрямим тиском на суд, вона ще й не відповідає дійсності", - цитує прес-служба "Нашої України".

Як заявляють юристи "Нашої України", 17 липня дійсно відбудеться судове засідання у Вищому адміністративному суді, але не з питання перегляду постанови Печерського райсуду Києва по суті, а з питання перегляду ухвали Апеляційного адмінсуду Києва від 16 червня цього року, якою ПППУ відмовлено в апеляційному оскарженні постанови Печерського райсуду від 11 травня.

ВАСУ відмовив ПППУ в касаційному перегляді постанови Печерського райсуду Києва від 11 травня та в зупиненні її виконання ухвалами від 4 та 5 липня, йдеться в заяві.

"Хотілося б відмітити, що в основу обґрунтування скарг і клопотань всіх рівнів ПППУ покладено твердження, що рішення про "обнуління" виборчих списків блоку "Наша Україна" приймалось без участі ПППУ, а тому є незаконним. Вкотре нагадуємо, що такому рішенню передувало попереднє виключення ПППУ зі складу блоку "Наша Україна", а тому і не могло прийматись та оформлюватись за участю ПППУ".

Юридичний департамент "Нашої України" наголошує, що ПППУ своє виключення зі складу блоку у визначеному законом порядку не оскаржила.

"Свідомо чи несвідомо, ПППУ замовчує факт своєї бездіяльності стосовно оскарження власного виключення та маніпулює підміною понять з метою отримання чи то політичних, чи то інформаційних дивідендів", - йдеться в повідомленні.

За твердженням юристів "НУ", Адмінсуд не міг переглядати чинність рішень блоку партій, оскільки п. 4 ч. 2 статті 17 КАС виключає із юрисдикції адміністративних судів публічно-правові справи з приводу реалізації об’єднаннями громадян їх виключної компетенції.

"У відносини із ЦВК з приводу внесення змін до виборчого списку вступив блок "Наша Україна", а не політична Партія промисловців і підприємців України", - наголошується в заяві.

До того ж, зазначають юристи "Нашої України", у резолютивній частині оскаржуваної постанови ЦВК №23 від 30 квітня цього року також відсутній висновок щодо чинності рішень міжпартійного з’їду блоку "Наша Україна" від 19 квітня 2007 року.

"Тому, здійснюючи судовий контроль щодо цієї постанови, Печерський районний суд не мав права давати оцінку тим обставинам, щодо яких відсутній висновок відповідача, а Київський апеляційний адміністративний суд цілком обґрунтовано встановив відсутність правової заінтересованості ПППУ у вказаних правовідносинах", - заявляє юридичний департамент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування