Дружину начальника КРУ викрили у дивному зв'язку

Понеділок, 16 липня 2007, 16:03

Тендерна палата заявляє про необґрунтоване перерахування низкою державних підприємств 1,83 млн. гривень аудиторській фірмі дружини голови Головного контрольно-ревізійного управління Петра Андрєєва "Капітал груп".

Про це журналістам заявив голова правління тендерної палати Володимир Лаба, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За його даними, державна компанія "Хліб України" перерахувала цій фірмі 616 тис. гривень у 2005-2007 роках, держпідприємство "Конотопський Авіаремонтний завод Авіакон" - 463,9 тис. гривень у 2006-2007, державна холдингова компанія "Артем" - 327 тис. гривень у 2006 році.

Кошти даній аудиторській компанії також перераховували наступні держпідприємства: "Укрнафта", "Дністровська ГАЕС", держпідприємства "Укроборонсервіс", "Укрхімтрансамміак".

За даними тендерної палати, після перевірок ГоловКРУ вищевказані держпідприємства одержували рекомендації скористатися послугами аудиторської фірми "Капітал груп", за що і перераховувалися дані кошти.

"Після перевірок ГоловКРУ держпідприємства повинні були перераховувати на рахунки аудиторських фірм значні кошти", - сказав Лаба.

За його словами, раніше в інтерв'ю ЗМІ Андрєєв висловлювався на підтримку прийнятих Верховною Радою 19 червня змін закону про держзакупівлі, якими з-під сфери чинності закону виводилися держпідприємства (крім використання бюджетних коштів).

У червні Тендерна палата заявила про порушення при проведенні державних закупівель на суму 10,497 млрд. гривень у 2007 році.

Заснована в 2005 році Тендерна палата є неприбутковою громадською організацією для здійснення громадського контролю над проведенням держзакупівель.

Тендерна палата проводить аналіз дотримання законодавства при проведенні держзакупівель і передає свої висновки правоохоронним органам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування