У Ющенка порадили Януковичу, як віддати гроші громадянам

Понеділок, 16 липня 2007, 16:04

Секретаріат президента пропонує уряду забезпечити виконання рішення Конституційного Суду про відновлення пільг громадян за рахунок скасування депутатських пільг.

Про це заявив керівник служби із забезпечення зв’язків з Верховною Радою і Кабміном Ян Берназюк в понеділок на брифінгу.

За його словами, для забезпечення цього рішення, а також соціальних ініціатив президента "було б доцільно переглянути пільги для держслужбовців, в першу чергу депутатів".

Зокрема , за його словами, це стосується позачергового отримання квартир, санаторно-курортного лікування, безкоштовного проїзду в усіх видах транспорту, безкоштовного паркування та матеріальної допомоги.

Водночас, Берназюк відкинув можливість скорочення витрат також на апарат секретаріату президента та урядовий апарат, оскільки "члени уряду і представники секретаріату не володіють спеціальними пільгами і умови їх існування звичайні для всіх державних органів".

Водночас він нагадав, що відповідні додаткові пільги передбачені лише законом про статус народного депутата.

Водночас на прохання запропонувати якісь інші джерела пошуку коштів, адже "скасування пільг для 450 депутатів не перекриють відновлення пільг для всієї країни", Берназюк висловив думку, що уряду потрібно шукати додаткові альтернативні джерела коштів.

"Цими надходженнями, з того, що одразу спадає на думку, можуть бути кошти, що не доплачуються суб’єктами господарювання за рахунок спеціальних економічних зон на ринку м'яса, або ті, які перевитрачаються державними підприємствами на рекламу", - сказав він.

Берназюк також додав, що на складання повного переліку коштів та джерел їх надходження, секретаріату необхідно до двох тижнів.

Після цього як спрогнозував він, президент звернеться до уряду з відповідним листом щодо забезпечення виконання рішень з тим, щоб вже у жовтні поточного року внести у Верховну Раду VI скликання відповідні змінти до бюджету.

Він також не виключив, що кошти за 2007 рік будуть виплачені громадянам не в повному обсязі, але уряд врахує їх під час розробки бюджету на 2008 рік.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...