Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка вважають, що для неправомочності Мороза ЦВК не потрібно

Понеділок, 16 липня 2007, 20:12

Заступник глави секретаріату президента, представник президента в Центрвиборчкомі Марина Ставнійчук заявляє, що немає потреби в рішенні ЦВК щодо обнулення списків блоку "Наша Україна".

Таку думку вона висловила у понеділок журналістам, повідомляє УНІАН.

"Печерський районний суд ухвалив, що рішення цього питання лежить у внутрішній компетенції самої партії або блоку, який приймає рішення про так зване "обнулення", - сказала Ставнійчук.

Реклама:

Вона нагадала, що Печерський райсуд Києва ухвалив відповідне рішення в травні, коли не було ухвалено і не набув чинності закон про внесення змін до закону про вибори народних депутатів України.

"Фактично за нинішніх правових умов, коли зміни вступили в дію, але не вступили в силу, ЦВК, на мій погляд, не має правової можливості вирішувати питання, що стосується обнулення списків "Нашої України", - сказала вона.

"Фактично суд визнав, що своїм правом на ліквідацію списків і скасування реєстрації кандидатів у народні депутати скористався", - пояснила Ставнійчук.

ВІДЕО ДНЯ

Разом з тим, вона не виключила, що питання обнулення списків блоку "Нашої України" знову стане черговим важким питанням для ЦВК.

"Проте я сподіваюся, якщо члени ЦВК діятимуть згідно із законом, виходитимуть з того, що блок "Наша Україна" скористався своїм правом, і ЦВК в цьому питанні виконувала технічну роль і не має права проводити ревізію рішень партії або блоку щодо так званого "обнулення", - зазначила вона.

"Це досить непросте питання, але не настільки складне, щоб фахівці-юристи не змогли його вирішити", - вважає Ставнійчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...