Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За фактом аварії у Львівській області порушена справа. Рудьковський вже там

Вівторок, 17 липня 2007, 12:37

Прокуратура Львівської області порушила кримінальну справу за фактом порушення правил безпеки руху й експлуатації залізничного транспорту за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 276 Кримінального кодексу.

Про це повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області.

У справі про сходження з рейок 15 цистерн із жовтим фосфором на залізничному перегоні Ожидів - Красне 16 липня проводяться всі необхідні слідчо-оперативні дії.

За вказівкою генерального прокурора Олександра Медведька для надання практичної допомоги в розслідуванні кримінальної справи прибув начальник Головного управління Генпрокуратури Геннадій Тюрин.

Розслідування справи знаходиться під контролем Генеральної прокуратури.

У той же час, на місце події прибув міністр транспорту й зв'язку Микола Рудьковський.

Як повідомляє прес-служба Міністерства транспорту й зв'язку, наказом Мінтрансзв’язку для службового розслідування аварії створена комісія.

Як відомо, 16 липня, у 16:55, між селами Ожидів і Запомар’я Бузького району Львівської області зійшли з колії 15 залізничних цистерн із жовтим фосфором, що слідували в складі вантажного потяга з Казахстану у Польщу.

При розгерметизації спалахнуло 6 цистерн і внаслідок горіння утворилася велика кількість диму і хмара з небезпечною концентрацією токсичних речовин, що могла поширитися на 14 населених пунктів Бузького району із загальною чисельністю населення близько 11 тисяч осіб.

За даними Міноборони, у результаті аварії постраждали 20 осіб - 6 фахівців МНС, 2 представника МВС, 2 залізничника і 10 осіб із числа місцевого населення. Загрози їхнім життям немає.

Крім того, ушкоджено 300 м залізничного полотна і дві опори електропередач.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування