У Черновецького знайшли зловживань на майже мільярд

Вівторок, 17 липня 2007, 13:29

Тендерна палата заявляє про порушення Київською міською державною адміністрацією процедур державних закупівель на суму 960,3 млн. гривень у квітні-грудні 2006 і січні-червні 2007 року.

Про це журналістам повідомив голова правління Тендерної палати Володимир Лаба, інформують "Українські новини".

"(У Київміськадміністрації) існують проблеми фіктивних тендерів, проведення тендерів за завищеними цінами, монопольні змови учасників, проштовхування для перемоги в тому чи іншому тендері своїх фірм. Все це робиться з метою одержання "відкатів", хабарництва, переведення коштів платників податків міста в тіньові схеми", - заявив він.

За його словами, всі ці порушення при держзакупівлях, які здійснює міськадміністрація, є системними, повторюються щорічно й, незважаючи на всі вимоги Тендерної палати, адміністрація продовжує ігнорувати їх.

Як приклади порушень Лаба навів процедуру закупівлі в 2006 році комунальним підприємством "Київдорсервіс" евакуаторів.

Він зазначив, що тендерна документація була складена таким чином, що переможець був відомий заздалегідь.

Крім того, за словами Лаби, значні порушення спостерігаються при закупівлі робіт з будівництва соціального житла комунальним підприємством "Житлоівестбуд- УКБ". Зокрема, зазначив він, підприємство часто завищує загальну вартість житла й опосередковану вартість 1 кв. м. житла.

"З 500 млн. гривень 100 млн. використовується не тільки з порушенням, а тим, що житло будується за завищеними цінами", - зазначив він.

Крім того, Лаба підкреслив, що частим порушником у процедурі держзакупівель є Головне управління культури й мистецтв Київміськадміністрації.

Він повідомив, що управління буквально за тиждень до святкування Дня Києва (26-27 травня) подало в міжвідомчу комісію документи про надання одному виконавцю - компанії "Ультрапромоушн" - права організувати святковий феєрверк на суму 984 тис. грн.

За словами Лаби, ця компанія не брала участь у відкритому тендері, але була визначена організатором феєрверка розпорядженням КМДА набагато раніше оголошеного тендера.

Крім того, віце-президент Тендерної палати Людмила Кравченко повідомила журналістам, що порушення при держзакупівлях регулярно спостерігаються й з боку Головного управління охорони здоров’я й медичного забезпечення.

За її словами, це управління централізовано закуповує медпрепарати й послуги для підпорядкованих йому медустанов, тож товари й послуги закупаються за завищеною вартістю й без дотримання їхньої якості.

Лаба зазначив, що за підсумками всіх цих порушень Тендерна палата склала висновки, звернулася в суди, або призупинила здійснення платежів з рахунків замовників за договорами, укладеними за підсумками тендерних процедур, проведених з порушеннями.

Як відомо, у листопаді 2006 року Тендерна палата заявляла про порушення тендерної процедури при закупівлі комунальним підприємством "Київдорсервіс" евакуаторів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...