Янукович відмовився від роз’яснень КС щодо призначення голів МДА

Вівторок, 17 липня 2007, 14:40

Кабінет міністрів відкликав із Конституційного Суду своє подання щодо тлумачення норм Конституції про порядок призначення на посаду та звільнення з посади голів місцевих державних адміністрацій.

Відповідне розпорядження від 11 липня опубліковане на офіційному урядовому порталі.

Як відомо, 9 жовтня 2006 року Кабмін звернувся до КС із конституційним поданням про офіційне тлумачення частин 4, 9 та 10 статті 118 Конституції України щодо порядку призначення на посаду та звільнення з посади голів місцевих держадміністрацій.

Між тим, 10 липня президент Віктор Ющенко звільнив від обов'язків голів Чернігівської та Миколаївської облдержадміністрацій, призначивши виконувачів обов’язків на ці посади.

Згодом перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров звинуватив секретаріат президента у порушенні положень Конституції у зв'язку із призначенням без узгодження з урядом виконуючих обов'язки губернаторів Чернігівської та Миколаївської областей.

Азаров також заявив про можливе ігнорування Кабміном таких призначень, однак спрогнозував узгодження Кабміном кандидатур в.о. у разі дотримання процедури.

У свою чергу, заступник голови секретаріату президента Ігор Пукшин заявив, що рішення президента про призначення в.о. голів місцевих держадміністрацій цілком легітимні з огляду на рішення Печерського райсуду Києва у справі за позовом Кабміну про визнання незаконним указу Ющенка від 29 грудня 2006 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News