Кириленко пригрозив, що неофіційні базіки будуть покарані

Вівторок, 17 липня 2007, 15:02

Офіційні речники, визначені політрадою та виборчим штабом блоку "Наша Україна-Народна самооборона" матимуть право озвучувати офіційну позицію блоку.

Про це заявив лідер "Нашої України" В’ячеслав Кириленко, відповідаючи на питання журналістів.

За його словами, "Наша Україна" у такий спосіб намагається унеможливити помилки, коли "під час минулої виборчої кампанії деякі заяви призвели до значної втрати голосів виборців при чому на завершальній її стадії".

Він заперечив, що подібні дії блоку є утиском свободи слова, а пояснив це лише становленням внутрішньопартійної дисципліни.

"Це не означає, що інші учасники списку матимуть заборону на висловлювання, але визначені загальнонаціональні речники матимуть не лише право висловлювати офіційну позицію блоку, але й оперативно дезавуювати заяви своїх колег", - заявив Кириленко.

Він також додав, що кількість цих речників може поступово зростати впродовж передвиборчої кампанії.

Водночас він не конкретизував, за якими критеріями вони відбиралися, попросивши "залишити це внутрішньопартійною інформацією".

На питання, яким чином журналісти матимуть доступ до коментарів, зокрема Анатолія Гриценка та Арсенія Яценюка, які будучи міністрами, "є доволі закритими для преси", він сказав, що вперше про це чує.

Кириленко також додав, що Гриценко і Яценюк будуть займатися передвиборчою агітацією лише під час своїх відпусток і "з того часу вони стануть ще більш відкритими для журналістів".

Відповідаючи на питання щодо того, яким буде покарання за порушення цієї норми, він сказав, що ним може стати виключення з передвиборчого списку.

"Усі покарання передбачені законом про статус народного депутата. За ним ми маємо право зібрати міжпартійний з'їзд і у випадку наявності порушень ухвалити рішення про виключення цих порушників зі списку кандидатів в народні депутати", - зазначив Кириленко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування