Кириленко зробить так, щоб його депутатам було ні за що "воювати" в парламенті

Вівторок, 17 липня 2007, 15:25

Жоден із кандидатів від блоку "Наша Україна – Народна самооборона" не отримає місця у виборчому списку до тих пір, доки не відмовиться від депутатської недоторканності.

Про це повідомив на брифінгу у вівторок лідер "Нашої України" В’ячеслав Кириленко.

"Жоден кандидат у списку блоку не дістане жодного місця у нашому виборчому списку від 1-го до 450-го, якщо перед тим він не напише заяву про добровільне складення депутатської недоторканності і не візьме на себе зобов’язання проголосувати за новий закон про статус народного депутата без недоторканності і депутатських привілеїв і за зміни до Конституції, якими буде скасовано депутатський імунітет", - заявив він.

У зв’язку з цим, Кириленко висловив переконання, що кандидатам у списках "не слід так воювати за місця або в цьому, або вже в наступному парламенті", бо недоторканності в парламенті наступного скликання все одно не буде.

Він також висловив переконання, що до дострокових виборів призвело не бажання опозиційних сил, а бездіяльність уряду, який унеможливив розвиток соціальних програм і підвищення рівня життя людей.

"Ми всі розуміємо, що не бажання когось одного є причиною для проведення дострокових виборів. Для цього повинна скластися об’єктивна соціально-економічна ситуація", - сказав, зокрема, Кириленко.

"Саме бездіяльність нинішнього уряду, відсутність будь-якої ініціативи щодо економічних і соціальних реформ, відсутність будь-яких пропозицій щодо покращення життя громадян і призвели до такої ситуації, коли єдиним можливим виходом із політичної кризи є позачергові парламентські вибори", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News