У Ющенка знову "просять крові" Рудьковського

Вівторок, 17 липня 2007, 15:29

Кабінет міністрів повинен зробити висновки щодо аварії у Львівській області і прийняти відповідні рішення, серед яких відставка Миколи Рудьковського з посади міністра транспорту і зв'язку.

Таку думку висловив глава секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба президента.

"Надзвичайні пригоди на залізниці останнім часом почастішали, це очевидно навіть для нефахівців. Сходи потягів із рейок нерідко фігурують в оперативних зведеннях МНС", - зазначив Балога.

"Внаслідок цього гостро постало питання ефективності роботи відповідних служб "Укрзалізниці" та Міністерства транспорту і зв'язку", - додав він.

Балога наголосив, що "аварій все більше, однак високопосадовці не понесли за це ніякої відповідальності і незворушно коментують чергові катастрофи".

"Спроби перекласти вину за резонансні інциденти на рядових (згадаймо нещодавню аварію швидкісного експресу Київ-Дніпропетровськ) – це боягузливе намагання уникнути покарання", - вважає глава секретаріату.

Він нагадав, що президент Віктор Ющенко вже звертав увагу на незадовільну роботу міністра транспорту і зв'язку Рудьковського.

"Цей урядовець ображався, коли глава держави вказав на його невідповідність займаній посаді. Час підтвердив, що президент зробив правильне зауваження", - зазначив Балога.

"Із учорашнього інциденту на Львівщині Кабінет міністрів має зробити адекватні висновки і прийняти відповідні рішення. Відставка Рудьковського мала б стати одним із таких рішень", - переконаний глава секретаріату.

"Життя і здоров'я людей не може бути заручником непрофесіоналізму одного міністра", – додав він.

Балога зазначив, що президент володіє повним обсягом інформації про масштаби залізничної аварії на Львівщині, яка сталася 16 липня.

"Прем'єр-міністр Віктор Янукович доповів про можливі причини аварії та перші заходи, вжиті урядом у критичній ситуації", - зазначив глава секретаріату.

"Президент розпорядився зробити все необхідне для захисту населення та швидкої локалізації згубних наслідків аварії. Ці вимоги є першими пунктами підписаного сьогодні указу глави держави", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування