Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-пасинок Фірташа, через якого загинули двоє людей, вже не впізнає свого адвоката?

Вівторок, 17 липня 2007, 16:56

Екс-пасинку бізнесмена Дмитра Фірташа Сергію Калиновському, у ДТП за участю якого загинули двоє людей, терміново потрібне лікування за кордоном.

Про це заявили представники Калиновського на прес-конференції у вівторок, повідомляє УНІАН.

Прес-секретар сім'ї Калиновських Михайло Бородач констатував, що стан Калиновського погіршується, і питання його здоров'я та життя залежить від того, чи буде надана вчасна кваліфікована допомога.

У прес-релізі, поширеному на прес-конференції, зазначається: лікарі констатують, що стан хворого не демонструє динаміки до покращення. У нього спостерігаються постійні запаморочення, втрата свідомості та пам'яті.

За умов збереження курсу підтримуючої терапії медики не гарантують позитивного завершення лікування Калиновського. Крім того, існує висока ймовірність фатального результату, йдеться у прес-релізі.

Закордонні нейрохірурги, що відгукнулися на цей випадок, стверджують: попри високопрофесійні дії українських лікарів, вітчизняна медицина не має у своєму розпорядженні належного обладнання, щоб провести курс інтенсивної терапії та врятувати Калиновському життя, зазначається у прес-релізі.

Його адвокат Ігор Лодяний зауважив, що українські медики відмовились давати висновок про стан здоров'я Калиновського, який перебуває зараз у приватній спеціалізованій клініці.

Представники Калиновського не змогли на прес-конференції точно сказати, яку посаду обіймає швейцарський лікар Евалдс Чеснуліс, що давав висновок по стану Калиновського.

Зокрема, у прес-релізі він фігурує як головний лікар Університетської клініки Цюріха, а на сайті клініки, він позначений як асистент лікаря.

Лодяний послався на неточність перекладу, так і не пояснивши, яку ж посаду займає Чеснуліс.

Адвокат підтвердив, що хворого справді намагалися доправити в ізраїльську клініку з аеропорту "Жуляни". Він зауважив, що тоді, 11 червня, весь час Калиновський перебував у спеціалізованому автомобілі, і особисто не подавав свої документи на проходження митного контролю в аеропорту "Жуляни".

Лодяний вважає, що у слідства немає підстав не пускати хворого на лікування за кордон. За його словами, на момент порушення кримінальної справи у слідства не було даних, що Калиновський порушив правила дорожнього руху. "Цих даних немає і зараз", - стверджує він.

Адвокат висловив подив, чому Калиновському була обрана міра запобіжного заходу у вигляді арешту, незважаючи на його важкий стан здоров'я.

Крім того, Лодяний заявив, що ніхто сьогодні не забороняє слідчим органам спілкуватись з хворим: "Лікарі не забороняють, вони не рекомендують". Разом з тим, адвокат розповів, що у Калиновського проблеми з мовою та пам'яттю і навіть адвоката він інколи не впізнає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...