Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У зоні "фосфорної" катастрофи до медиків звернулися вже понад 50 осіб

Середа, 18 липня 2007, 09:44

За попередніми даними, за станом на 19.00 вівторка за допомогою до медиків звернулися більше 50 осіб, що знаходилися в зоні техногенної катастрофи, переважно місцеві мешканці, а також ліквідатори аварії.

Про це повідомило джерело у Львівській облдержадміністрації, передає "Обком" із посиланням на УНІАН.

За повідомленням прес-служби Львівської міськради, зі Львова на місце аварії в Буському районі виїхали 3 спеціалізовані бригади швидкої допомоги. Потерпілих у результаті аварії шпиталізують у 4-й клінічний госпіталь Західного оперативного командування.

У той же час заступник начальника управління охорони здоров'я Львівської міськради Мирон Борисевич повідомив, що лікарні Львова готові приймати потерпілих.

Як повідомили в прес-центрі Головного управління МНС у Львівській області, підвіз питної води в уражені села Буського району на даний час не проводиться. Мешканцям сіл, що постраждали в результаті катастрофи, медики радять знаходитися в будинках, уживати сорбенти і заборонили вживати воду з колодязів.

Управління з питань надзвичайних ситуацій і громадського захисту населення Львівської міської ради оприлюднило звернення до мешканців Львова, у якому зазначається, що наслідки аварії вантажного потяга в районі с. Ожидів Буського району на відстані близько 50 км у північно-східному напрямку від Львова не становлять небезпеки для мешканців обласного центра.

У районі техногенної катастрофи перевищення граничнодопустимих концентрацій окислів фосфору в межах населених пунктів не виявлено. З метою виявлення масштабів поширення продуктів горіння жовтого фосфору продовжується моніторинг навколишнього середовища, повідомляє МНС.

Як відомо, 16 липня в 16.55 у Буському районі Львівської області на перегоні Красне-Ожидів зійшли з рейок і перевернулися 15 цистерн із жовтим фосфором товарного потяга. Через витік фосфору з однієї цистерни відбулося самозаймання 6 цистерн.

Під час гасіння пожежі утворилася хмара з продуктів горіння – зона ураження близько 90 кв. км. У зону ураження потрапили 14 населених пунктів Буського району, де проживає 11 тисяч осіб, а також окремі території Радехівського і Бродівського районів області.

З 6 населених пунктів Буського району тимчасово відселені близько 800 мешканців. Шпиталізовані 14 потерпілих.

УНІАН,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування