Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вміст парів фосфору на Львівщині у 20 разів перевищує норму

Середа, 18 липня 2007, 11:16

Більше ніж в 20 разів перевищує норму вміст фосфорного ангідриду в атмосферному повітрі сіл Ангелівка й Лісове за даними дослідження території на місці аварії вантажного поїзда із цистернами фосфору у Львівській області.

Про це заявляє Міністерство охорони навколишнього природного середовища, повідомляють "Українські новини".

За даними прес-служби, співробітники спеціального підрозділу Мінприроди виявили фосфорний ангідрид концентрацією 3,5 мг/ куб. м при допустимій нормі 0,15 мг/куб. м.

"Станом на 8:00 18 липня спеціальними підрозділами Міністерства охорони навколишнього природного середовища України отримані попередні результати моніторингу навколишнього середовища", - сказано в повідомленні.

За даними аналітичного контролю Державної екологічної інспекції у Львівській області забруднення ґрунтів і поверхневих вод не зафіксовано.

Також представники Мінприроди взяли участь у роботі обласної комісії Львівської державної адміністрації.

"Виданий наказ по Держуправлінню у Львівській області від 17.07.2007 р. № 75-і "Про реагування на надзвичайну ситуацію техногенного характеру", - зазначено в повідомленні.

Крім того, проведене засідання міжвідомчої комісії з питань моніторингу навколишнього середовища Львівської області, яким визначено порядок проведення моніторингу навколишнього середовища суб'єктами державного моніторингу й установлені строки подачі відповідної інформації.

Фосфорний ангідрид застосовується як компонент для виготовлення фосфатного скла, як каталізатор, а також для видалення води з газів і рідин (наприклад, як засіб зневоднювання найважливіших розчинників).

Як відомо, о 16:55 16 липня зійшли з колії 15 цистерн із жовтим фосфором товарного поїзда № 2005 (усього в поїзді було 58 вагонів) у Бузькому районі Львівської області на перегоні "Красне-Ожидів".

Через витік фосфору з однієї цистерни сталося самозапалювання 6 цистерн. Під час гасіння пожежі утворилася хмара із продуктів горіння зоною ураження близько 90 кв. км.

У зону ураження потрапило 14 населених пунктів Буського району й окремі території Радехівського й Бродівського районів області.

Медики проводять загальне обстеження мешканців зони аварії поїзда у Львівській області

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування