Герман дала Балозі урок французької і звинуватила у відновленні темників

Середа, 18 липня 2007, 11:48

Член фракції Партії регіонів Ганна Герман звинувачує секретаріат президента у відновленні практики застосування "темників".

"Відомі темники періоду правління Леоніда Кучми закінчувалися, як правило, прізвищами людей, у яких журналістам було дано вказівки брати коментарі з тієї чи іншої теми", - нагадала Герман.

"Таким чином обмежувався вибір спікерів з метою не допустити вольностей у міркуваннях", - цитує її слова прес-служба Партії регіонів.

За словами Герман, "усі спікери повинні були артикулювати лише узгоджені з керівництвом месиджі і про ринок вільних ідей, вільних висловлювань і вільної дискусії не могло йти мови".

"Нинішній секретаріат президента стає все більш схожим до колишньої адміністрації Леоніда Кучми. Ось і темники появилися. Публічні при тому", - заявляє член Партії регіонів.

"Голова секретаріату розпорядився про те, хто з майбутніх парламентарів від пропрезидентської сили має право говорити, а хто – ні", - додала вона.

"Важко запідозрити пана Балогу в тому, що він говорить по-французьки", - зазначила Герман.

"Але якщо цей чиновник принаймні знає, що слово "парламент" походить від французького "parler" і означає "говорити", то вже ця суттєва деталь мала б породити сумнів стосовно коректності таких однозначних розпоряджень", - додала вона.

"Я вже не говорю про якісь там демократичні принципи, бо про них давно не пам'ятають у кабінетах Банкової. Демократія для нової Банкової, як мавр - своє зробила і може відійти", - зауважила Герман.

"Дивує, однак, тиша в журналістських колах. Невже преса "проковтне" такий очевидний наступ на її свободу?", - запитала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування