Львівський Черновецький має шанс стати "ворогом преси" за тиск на журналістів

Середа, 18 липня 2007, 12:45

Львівські журналісти вимагають від міського голови Андрія Садового припинити тиск на газету Львівської міської ради “Ратуша”.

Про це сказано у відкритому листі керівників ЗМІ Львова та власних кореспондентів загальноукраїнських видань до Садового.

"Вимагаємо від Вас припинити тиск на колектив редакції та припинити будь-які дії з її реформування до появи законодавчої бази для роздержавлення комунальних ЗМІ. Також вимагаємо припинити цькування головного редактора “Ратуші” Миколи Савельєва і накласти вето на його невмотивоване звільнення з посади під час останньої сесії Львівської міської ради", - сказано у ньому.

В іншому разі, заявляють журналісти, вони змушені будуть поставити перед українськими та міжнародними журналістськими організаціями питання про включення Садового до списку ворогів преси.

Журналісти розцінюють "нові наполегливі спроби" міської влади припинити вихід газети “Ратуша” "як неповагу до тисяч львів’ян, котрі є читачами та передплатниками видання".

"Ситуація, що склалася останнім часом довкола газети Львівської міської ради “Ратуша”, ганьбить наше місто, яке у всі часи заслужено вважалося острівцем свободи і демократії", - сказано у листі.

Журналісти також наголошують, що Садовий є членом Народного Союзу “Наша Україна”, а на виборах отримав підтримку партій “Реформи та порядок” і “ПОРА”.

У зв’язку з цим, на їхню думку, здійснюваний ним тиск на пресу – "ніж у спину помаранчевим силам та особисто всенародно обраному президенту".

Лист підписали керівники та журналісти інтернет-видання “Львівський портал”, телекомпанії “Львів - ТБ”, газети “Високий замок”, телеканалу НТА, газети “Новий погляд”, газети “Новий погляд”, “Львівської газети”, ТРК “Львівська хвиля”, газети “Факти”, УТ-1, “Нового каналу”, Західної інформаційної корпорації, ІТАР-ТАСС, телеканала “24”, “5 каналу”, газети “Україна і час”, інтернет-видання Zaxid.net, львівського представництва “Газети 24”, інформаційного агентства “Гал-Інфо”, телестудії “Талан”, прес-служби Львівської облдержадміністрації, ТРК “Україна”.

Як відомо, раніше за рішенням Львівської міської ради було звільнено головного редактора "Ратуші". Колектив газети пов’язував це з критичними матеріалами на адресу Львівської міськради, вміщеними на її шпальтах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
фотоУ Львові за хабарі підробляли інвалідність військовозобов’язаним – ДБР
16:16
Понад 94% українців довіряють ветеранам, які повернуться з великої війни. Опитування
16:14
фотоУкраїна отримала 18 модульних мостів американської компанії Acrow
16:12
відеоПерші хвилини після ракетної атаки РФ на Дніпро потрапили на бодікамери поліції
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
16:02
фотоЗ’явилися супутникові знімки наслідків ракетних ударів ЗСУ по аеродрому "Джанкой"
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
Усі новини...