Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко підготувала народу 9 питань, щоб справити "несправедливість"

Середа, 18 липня 2007, 14:21

Блок Юлії Тимошенко розпочинає масштабну підготовку до проведення конституційного референдуму, на якому, зокрема, пропонують визначити, має бути Україна парламентською чи президентською державою за формою правління.

Всього на референдум БЮТ пропонує винести 9 питань, повідомляє прес-служба блоку.

По-перше, БЮТ хоче, щоб на голосуванні люди визначили, чи підтримують вони президентську форму правління, "за якої президент обирається всенародно, є главою держави і очолює уряд", чи парламентську – "за якої посада президента скасовується, уряд призначається і звільняється Верховною Радою, а прем'єр-міністр є главою держави".

Другим питанням референдуму БЮТ висуває правосуддя: "Чи підтримуєте ви обрання та відкликання суддів народом?"

Третім питанням українцям пропонується висловитись щодо місцевого самоврядування: "Чи підтримуєте ви розширення прав місцевого самоврядування з наданням всім органам місцевого самоврядування права формувати власні виконавчі органи?"

Також БЮТ хоче винести на референдум питання контролю за владою. "Чи підтримуєте ви встановлення дієвого контролю за владою через надання конституційного статусу парламентській опозиції?", - цікавить БЮТ.

Крім того, БЮТ хоче запитати на референдумі, чи підтримують люди скасування недоторканості вищих керівників держави, народних депутатів та суддів, скасування всіх пільг вищим керівникам держави, посадовцям та нардепам, а також позбавлення мандатів депутатів всіх рівнів, "які порушили обіцянки перед народом", - з наданням права ухвалення відповідних рішень з'їздам партій (блоків).

Також БЮТ пропонує винести на всенародне голосування питання народовладдя: "Чи підтримуєте ви спрощення процедур проведення всеукраїнських та місцевих референдумів для залучення народу до безпосереднього здійснення влади?"

"Для повноцінної реалізації стратегічного розвиту України ми повинні з допомогою нової Конституції змінити систему державного управління, примусивши гілки влади працювати в інтересах всіх громадян, а не окремих олігархічних угруповань", - зазначає у заяві БЮТ.

За твердженням блоку, "сучасна Конституція України недосконала і несправедлива", а "стратегія розвитку країни повинна починатися з гармонійної і збалансованої Конституції, написаної для реалізації інтересів народу, а не для задоволення амбіцій влади".

БЮТ зазначає, що чинна Конституція "виникла за підозрілих обставин", і "законсервувала глибоку політичну кризу в державі", яку ще більше поглибила "так звана конституційна реформа 2004 року, ініційована Леонідом Кучмою та Олександром Морозом".

Основними вадами чинної Конституції БЮТ називає двовладдя, "що стало основою хаосу та протистояння" між президентом та прем’єром, безконтрольність і безвідповідальність влади, відсутність у опозиції "будь-яких прав для здійснення дієвого контролю за владою" та "тотальну залежність суддів і судів від кількох гілок влади та владних інституцій одночасно".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: