Радник Ющенка пропонує розігнати КС

Середа, 18 липня 2007, 15:01

Нова редакція Конституції України може бути прийнята наступного року.

Таку думку висловив на прес-конференції в середу радник президента Віктора Ющенка Степан Гавриш.

Він підкреслив, що зараз багато хто обговорює питання прийняття нової редакції Конституції одночасно з парламентськими виборами 30 вересня.

Але, за його словами, для початку потрібно провести дискусію з народом щодо цього і виносити вже один погоджений проект Конституції.

"Я вважаю, і більшість експертів так вважають, що ми готові будемо до прийняття Конституції наступного року", - підкреслив Гавриш.

Він також упевнений, що прийняття Конституції на всеукраїнському референдумі не дасть можливості вносити "швидкі зміни до неї".

Він підкреслив, що Конституція пишеться не для політичних сил, і тому потрібно на референдум виносити удосконалений і погоджений проект Конституції.

Він також висловив упевненість, що парламентсько-президентська форма правління неефективна для України.

Відповідаючи на питання журналістів, наскільки професійні сьогодні Конституційний Суд і наскільки активну роль він може зіграти в прийнятті нової редакції Конституції, Гавриш підкреслив, що Конституційний Суд у нинішньому складі не є професійно підготовленим.

Крім того, він відзначив, що довіра до КС дуже низька і підкреслив що склад КС потрібно змінювати і необхідно деполітизувати Конституційний Суд.

Він переконаний, що політичні сили не повинні формувати КСУ. Навпаки, вони повинні домовитися, що КС формується на професійних основах.

Також, за словами Гавриша, прийняття нової редакції Конституції можливо без участі Конституційного Суду.

"Але ми зацікавлені, щоб він брав активну участь у цьому", - сказав Гавриш.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування