Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фосфорна хмара вже "долетіла" до Єврокомісії

Середа, 18 липня 2007, 15:13

Моніторинговий інформаційний центр Європейської комісії запропонував Україні допомогу у вигляді здійснення експертизи наслідків для навколишнього середовища аварії потяга з фосфором у Львівській області.

Про це УНІАН повідомила представник Єврокомісії Барбара Хелфферіх.

“Моніторинговий інформаційний центр запропонував українській владі зробити експертизу щодо середньо- та довгострокових наслідків для навколишнього середовища цієї аварії. Україна зараз розглядає цю пропозицію”, - сказала вона.

Представник Єврокомісії зазначила, що ЄС готовий надати Україні й іншу допомогу, зокрема, надати літаки, польові шпиталі, засоби пожежогасіння, якщо буде відповідний запит від України.

“Ми можемо діяти, якщо є запит. Поки такого запиту немає, ми маємо вважати, що ситуація знаходиться під контролем української влади”, - сказала Хелфферіх.

Вона також зазначила, що Єврокомісія підтримує контакт з українською владою.

Говорячи про катастрофу, представник Єврокомісії зауважила, що головною проблемою на сьогодні є фосфорна хмара.

“Хмари не поважають кордонів. І вони можуть потрапити в Польщу чи Румунію, однак поки ми не маємо такої інформації”, - сказала Хелфферіх.

Як відомо, 16 липня в Бузькому районі Львівської області на залізничному перегоні Красне-Броди біля станції Ожидів Львівської залізниці сталася аварія вантажного потягу у складі 58 вагонів, зокрема 15 спеціальних цистерн з небезпечною хімічною речовиною - жовтим фосфором.

Вантажовідправник - Республіка Казахстан (станція Аса), вантажоодержувач - Польща (станція Оклеса). В результаті аварії зійшли з рейок 15 цистерн з жовтим фосфором, 6 з яких загорілося. Того ж дня гасіння пожежі завершене і локалізовано розповсюдження токсичних продуктів горіння.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...