Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко ще раз не дав Януковичу взяти "віжжі" в свої руки

Середа, 18 липня 2007, 16:24

Президент Віктор Ющенко призупинив постанову Кабінету міністрів про порядок призначення і звільнення керівників центральних і місцевих органів виконавчої влади.

Про це на брифінгу повідомив керівник служби забезпечення зв'язків з Верховною Радою і Кабінетом міністрів секретаріату президента Ян Берназюк, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

За його словами, основним аргументом є обмеження постановою повноважень президента в кадровій сфері, зокрема воно передбачає можливість призначення заступників міністра закордонних справ і оборони і керівників торгівельних місій без узгодження з ним.

Одночасно з призупиненням постанови Ющенко передав свої аргументи в Конституційний Суд і просить його оцінити конституційність цієї постанови Кабміну.

26 червня Кабмін прийняв постанову про затвердження порядку розгляду питань, пов'язаних із призначенням на посади і звільненням із посад керівників центральних і місцевих органів виконавчої влади, торгово-економічних місій у складі закордонних дипустанов України, держпідприємств і їхніх об'єднань, керівників самостійних структурних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Відповідно до цього документа перші заступники і заступники міністрів призначаються на посаду і звільняються із посади Кабміном, якщо інше не передбачене законом.

Між тим, на офіційному сайті президента поки відсутні текст указу про призупинення постанови Кабміну й інформація про відповідне подання у КС.

Українські новини,

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування