Піскун думає, що фосфорна аварія може бути терактом

Середа, 18 липня 2007, 16:26

Колишній генпрокурор Святослав Піскун вважає за доцільне передати кримінальну справу за фактом техногенної катастрофи у Львівській області Службі безпеки для перевірки на можливість тероризму або стороннього втручання.

"У мене є стійке переконання, що одна з версій цих усіх подій - це перевірка на навмисне заподіяння шкоди. Я б, наприклад, доручив цю справу СБУ для того, щоб вони перевірили, чи немає тут ознак тероризму", - сказав Піскун у середу в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Просто в мене склалася така думка, моя суб'єктивна. Мені здалося, що є якийсь ланцюг невипадкових подій, і я б акцентував увагу при розслідуванні саме на людському факторі, на якомусь злому намірі сторонніх осіб", - додав він.

Піскун зазначив, що слідство досі не встановило, ким було здійснено переведення стрілок, що призвело до сходження 2 травня 2007 року з рейок локомотива і чотирьох вагонів потяга "Столичний експрес" сполученням Дніпропетровськ-Київ біля станції "Росава" у Київській області.

"З огляду на ті кримінальні справи і ті розслідування, які ми встигли зробити за той місяць, коли я був генеральним прокурором, так ніхто мені не пояснив, яким чином з'явилася та мотузка в тій розподільній шафі. Люди відмовилися від тих свідчень, і вони не були на тому місці, і ця справа стихла. І от у результаті цього знову на залізниці відбуваються події", - підкреслив він.

Екс-генпрокурор вважає, що якщо техногенна катастрофа у Львівській області спровокована якимись навмисними діями, то "це зроблено з метою дискредитації уряду і створення напруженої обстановки в країні аж до створення якогось там надзвичайного стану".

"Тому що ось уряд, який не може справитися із ситуацією", - додав він.

Раніше міністр транспорту і зв'язку Микола Рудьковський заявив, що версій можливих причин техногенної катастрофи у Львівській області може бути небагато й одна з них - надмірний тиск у цистернах з жовтим фосфором.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News