У Ющенка показали Януковичу два шляхи і пригрозили вето

Середа, 18 липня 2007, 17:54

У секретаріаті президента вважають, що уряд може виконати рішення Конституційного Суду про відновлення пільг і компенсацій для окремих категорій громадян.

Про це на брифінгу заявив керівник Департаменту соціальної політики секретаріату президента Павло Розенко.

Він вважає, що в уряду є два шляхи вирішення цього питання: перший – затвердити план заходів з виконання рішення КС, другий – "заявити, що вони не визнають рішення КС і виконувати його не будуть".

При цьому у секретаріаті президента другий шлях вважають хибним.

Розенко зауважив, що у секретаріаті президента розуміють, як важко буде уряду відновити пільги для населення, оскільки для цього додатково з держбюджету потрібно виділити 60-70 млрд. грн., але вважають, якщо "уряд позиціонує себе як професійний, він не може “відмахнутись” від рішення Конституційного Суду".

Крім того, за словами Розенка, у секретаріаті президента вважають, що уряд повинен переглянути пільги для державних службовців, у тому числі депутатів, і за рахунок цього виконати рішення КС.

Він також зазначив, що у випадку, якщо Кабінет міністрів не врахує в держбюджеті 2008 року соціальні ініціативи глави держави, то департамент соціальної політики секретаріату президента буде рекомендувати Віктору Ющенку застосувати право вето на держбюджет.

"Якщо Кабінет міністрів не прислухається до тих рекомендацій, про які говорить президент України - тут мова не тільки про соціальні ініціативи, але і про цілий набір параметрів бюджету 2008 року - наша служба буде пропонувати президенту України накласти вето на закон України про державний бюджет на 2008 рік", - сказав Розенко.

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування