Влада намагається приховати правду про катастрофу на Львівщині?

Четвер, 19 липня 2007, 11:09

Керівництво відомств, які працюють на місці аварії у Львівської області, забороняє людям ходити в масках-респіраторах, щоб не нагнітати обстановку і не сіяти паніку.

Про це пише з місця подій "Комсомольська правда в Україні".

Як зазначає видання, нерви в людей, що знаходяться в таборі, "на грані". Командири зриваються і кричать на підлеглих. На очах кореспондента одну з дівчат-рятівниць офіцер вилаяв за те, що вона надягла респіратор.

"Керівництво забороняє людям ходити в масках, щоб не нагнітати обстановку і не сіяти паніку. Мовляв, тут журналісти з телеканалів працюють і усе транслюють! А про наше здоров'я ніхто не думає", - сказала пізніше вона.

Міліціонери також знімають маски щойно до них під'їжджає машина з урядовими або державними номерами.

Між тим, як зазначає видання, Буський район "практично вимер". Вікна в будинках закриті, ставні забиті. У дворах не видно навіть собак і кішок.

Відмовилися залишати свої будинки тільки старі люди. Уся молодь виїхала ще в день аварії.

"Я роблю все можливе, щоб вивезти людей похилого віку. Але вони не хочуть їхати", - каже голова Ожидівської сільради Олександра Шах.

За її словами, для того, щоб евакуювати більшу частину населення, автобуси з районної адміністрації довелося "буквально вибивати": чиновники заявляли, що "зверху" надійшла вказівка не сіяти паніку.

Крім того, незважаючи на заяви представників влади про те, що медики вже обійшли всі двори Буського району, щоб надати допомогу тим, хто її потребує, старі люди кажуть, що лікарі до них не приходили.

"По телевізору повідомляють, що нам усім роздали респіратори. Але це не правда!", - говорив наступного дня після аварії один із мешканців району.

"Нам кажуть, не переживайте, але ми не віримо. Ми ж бачимо, що отрутний дим продовжує отруювати всю околицю. Я вам чесно скажу: якби я не була головою сільради, давно б виїхала", - зазначила Шах.

Видання також зазначає, що прибулі на місце подій представники казахської компанії, що завантажувала фосфор, відмовилися від коментарів.

За словами в.о. голови Львівської ОДА Валерія Пятяка, спільна українсько-казахська комісія розробляє план із вивозу цистерн - кожної окремо, для чого біля місця катастрофи необхідно побудувати під'їзну колію для важкої техніки.

Планується, що цистерни засиплють спеціальною сумішшю, завантажать на машини і вивезуть.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування