Ющенко попросив підопічних Януковича не вигадувати рожеві казки про аварію

Четвер, 19 липня 2007, 13:17

Президент Віктор Ющенко вважає неприпустимими спроби уряду приховати реальні наслідки техногенної аварії, що сталася на Львівщині.

Про це він заявив у Криму під час робочої наради з керівництвом Секретаріату президента та апарату РНБО, повідомляє прес-служба глави держави.

"Практика радянської влади, коли принципом вирішення проблеми були заспокійливі чиновницькі звіти – замість професійних дій та замовчування – замість чесного інформування не може бути нормою життя в Україні", – акцентував президент.

Ющенко переконаний, що першочерговим завданням уряду щодо ліквідації наслідків аварії є гарантування безпечного життя людей та запобігання екологічній загрозі.

При цьому він відзначив недостатність дій уряду щодо захисту мешканців постраждалих районів.

За словами Ющенка, уряд має забезпечити людей, які проживають на ураженій території, усім необхідним для безпечного життя, зокрема, питною водою, продуктами харчування та медикаментами.

"Саме реальна турбота про людей має бути критерієм ефективних дій. У мене виникають сумніви щодо відповідності займаним посадам урядовців, які підміняють реальні дії розмовами про чисті від фосфору криниці", – підкреслив президент.

Як відомо, про відсутність небезпеки жителям уражених територій заявляли міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич і голова урядової комісії з розслідування причин аварії, віце-прем'єр Олександр Кузьмук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування