Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич інспектує зону ураження. Людей просять не панікувати

Четвер, 19 липня 2007, 14:03

Міністр охорони здоров’я Юрій Гайдаєв закликає населення України зберігати спокій, і не піддаватися штучній паніці, оскільки ситуація на Львівщині стабільна і концентрація фосфору на місці аварії потяга та у найближчих населених пунктах в нормі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з надзвичайних ситуацій.

У четвер зранку на місці техногенної аварії на Львівщині урядова комісія під головуванням віце-прем’єр міністра Олександра Кузьмука та за участю Гайдаєва і голови МНС Нестора Шуфрича провела огляд території та контроль ходу аварійно-відновлювальних робіт.

За словами Кузьмука, на сьогодні пожежа повністю ліквідована, і хоча не виключені локальні ускладнення, рятувальники до них готові.

Зараз почалося підняття та евакуація пошкоджених цистерн, етап збору рідини та забрудненого ґрунту та його відправка. Ці роботи планується виконати протягом 10 діб.

В свою чергу, Шуфрич запевнив, що жодної цистерни, яка не буде відповідати вимогам і буде викликати сумніви, перевезено не буде.

"Зараз забезпечено всі наявні засоби щодо створення максимальних умов для перевезення цистерн. У разі необхідності на місці проводиться ремонт цистерн. Після того, як буде зафіксовано, що їх стан дозволяє перевезення, вони будуть направленні до Казахстану", - повідомив він.

За його словами, "на даний момент з "Укрзалізницею" визначається оптимальний шлях для перевезення".

На запитання, чи не зашкодить роботам 34 градусна спека, Шуфрич зазначив, що "ні на одну хвилину не зупиняючись, рятувальники поливають цистерни, у яких можуть бути пробоїни".

За дорученням Кузьмука Шуфрич прийняв на себе керівництво з ліквідації наслідків техногенної аварії на місці подій.

Наразі він із Гайдаєвим інспектує прилеглі до місця аварії населенні пункти та відвідує лікарні, де перебувають постраждалі від аварії, сказано в повідомленні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...