Луценко відкриє своє бюро

Четвер, 19 липня 2007, 14:22

Блок "Наша Україна-Народна Самооборона" ініціює створення національного антикорупційного бюро, яке буде займатися кримінальним переслідуванням високопосадовців, у діяльності яких виявлено ознаки корупції.

Про це повідомив один з лідерів блоку Юрій Луценко на прес-конференції у четвер.

За його словами, у складі цього бюро пропонується зосередити слідство з особливо важливих питань, спецпідрозділи на базі УБОЗу, і таким чином "в одному кулаці має бути сконцентрована відповідальність чиновників від підозрюваних до тих, матеріали по яких передаються до суду".

За допомогою цієї організації, на переконання Луценка, до відповідальності мають притягуватися чиновники першого-третього рівня, "тобто від прем‘єр-міністра до голови районної адміністрації, а також суддів та інших чиновників".

Зокрема, організація буде займатися кримінальним переслідуванням високопосадовців та суддів, переатестацією суддівського корпуса з подальшим їх обранням населенням території, на яких вони працюють, обов‘язковим декларуванням доходів та видатків високопосадовців та членів їхньої сім‘ї.

"Але я нагадаю, ключ до цієї проблеми – це скасування депутатської недоторканності як основи кримінальної корупційної культури нинішнього чиновництва в нашій країні. Це перший крок у відновленні справедливості: якщо закони для всіх однакові, то всі мають однаково відповідати за їх порушення", - сказав Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування