Голова КС хоче дізнатись мотиви повернення Станік перед тим, як впустити її

Четвер, 19 липня 2007, 14:34

Конституційний Суд виконає рішення Шевченківського районного суду Києва про визнання недійсним указу президента про звільнення Сюзанни Станік із посади судді КС, щойно одержить його.

Про це заявив на прес-конференції у четвер голова КС Андрій Стрижак.

За його словами, Конституційний Суд ще не одержав рішення Шевченківського райсуду про поновлення Станік на посаді судді КС, повідомляє Ліга.

Стрижак підкреслив, що це рішення Шевченківського райсуду ще не бачив, і довідався про нього із засобів масової інформації в середу ввечері.

За словами глави КСУ, на даний момент відома тільки результативна частина даного рішення, але потрібно почитати мотиви, за яких суд визнав недійсним звільнення Станік.

Коментуючи заяву представників секретаріату президента про те, що суди загальної юрисдикції не мають права розглядати укази президента, Стрижак підкреслив, що раніше, коли суди розглядали укази, ніяких коментарів не було.

За його словами, на сьогодні день діє рішення Шевченківського суду.

Крім того, він нагадав, що у випадку із судами загальної юрисдикції можна застосовувати процедуру оскарження.

Як відомо, 1 травня президент Віктор Ющенко підписав указ про звільнення Станік із посади судді КС "у зв'язку з порушенням присяги".

Вона була доповідачем у справі про конституційність указ Ющенка від 2 квітня про достроковий розпуск Верховної Ради і призначеннч позачергових виборів.

Пізніше стало відомо, що Шевченківський райсуд Києва задовольнив адміністративний позов Станік до президента про визнання протиправним його указу про звільнення її з посади судді КС.

Секретаріат президента в четвер уже заявив про те, що буде оскаржувати в апеляційному порядку рішення про відновлення Станік у посаді судді КС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування