У ЦВК думають, що відрізаний хвіст "Нашої України" ще нічого не означає

Четвер, 19 липня 2007, 15:28

Рішення Вищого адміністративного суду з обнулення списків "Нашої України" нічого не дає в плані юридичних підстав для проведення виборів.

Про це в інтерв'ю журналістам у четвер заявив член ЦВК від Партії регіонів Михайло Охендовський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це означає лише те, що Центральна виборча комісія... на підставі цього рішення зобов'язана "розглянути і вирішити відповідно до передбаченої законом компетенції звернення до ЦВК про виключення кандидатів у народні депутати України з виборчого списку Блоку "Наша Україна", - сказав він.

"А що стосується законних підстав для проведення позачергових виборів, то з погляду закону "Про вибори народних депутатів України" підставою для їхнього проведення є указ президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради", - додав Охендовський.

Він зазначив, що "до цього моменту у виборчому списку Блоку "Наша Україна" продовжують значитися 302 кандидати в народні депутати".

"Відповідно до закону, остаточне рішення про виключення кандидата в народні депутати з відповідного списку знаходиться саме в компетенції ЦВК... Сподіваюся, після виходу колег з відпусток на початку наступного тижня ми цим питанням (обнулення списків) займемося впритул", - сказав Охендовський.

Він підкреслив, що необхідність видання указу про нелегітимність парламенту для проведення виборів - його особиста думка, а не позиція ЦВК.

"Такий виборчий процес може початися винятково з дня після дня опублікування даного указу", - вважає Охендовський.

Водночас він зазначив, що якщо члени ЦВК прийдуть до висновку про те, що черговість для одержання депутатських мандатів і за списком "Нашої України, і за списком БЮТ вичерпана, а вибулих депутатів замінити нема ким, "то факт неправомочності Верховної Ради стане очевидним".

Як відомо, у вівторок ВАСУ відмовив Партії промисловців і підприємців у касаційному оскарженні постанови суду, який скасував постанову ЦВК про відмову в обнуленні виборчого списку блоку "Наша Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...