Луценко обурився "махровою совєтчиною" і жене Рудьковського й Шуфрича

Четвер, 19 липня 2007, 15:45

Один із лідерів блоку "Наша Україна – Народна Самооборона" Юрій Луценко переконаний, що після техногенної катастрофи у Львівській області міністр транспорту й зв’язку Микола Рудьковський має піти у відставку.

Про це він сказав, коментуючи своє ставлення до інциденту, що стався на Львівщині у понеділок ввечері, коли з рейок зійшло 15 цистерн із фосфором, і від займання 6 з них утворилася хмара токсичного диму.

"Мене, як і, очевидно, більшість наших співвітчизників, обурюють заяви представників уряду, які демонструють махрову радянську совєтчіну, бо є очевидними такі абсолютно професійно непродумані дії двох міністрів", - зазначив Луценко.

За його словами, відповідні міністерства виявилися під час цієї аварії так само безпорадними, як і після Чорнобильської катастрофи.

"Цього разу, я думаю, стрілочниками ми не повинні обійтися. Якщо ми кажемо про відповідальність, то і Рудьковський, і (голова МНС Нестор) Шуфрич мають відповісти. Особливо Микола Миколайович, який, по-моєму, вступив у соціалістичне змагання з Сидором Ковпаком по кількості залізничних аварій. Треба сповістити його, що війна закінчилася", - наголосив Луценко

На його переконання, для того, щоб Рудьковський "краще це зрозумів", його потрібно відправити у відставку.

"З моєї точки зору, цього не відбудеться, бо (прем’єр-міністр Віктор) Янукович своїх не здає", - зазначив Луценко

Він також звинуватив уряд Януковича у подвійних стандартах щодо рішень Конституційного Суду після заяв урядовців про те, що рішення КС щодо відновлення соціальних виплат є передвиборчою технологією.

"Спочатку вони вважають, що Конституційний Суд є святим і будь-яке його рішення, яке на той момент здавалося вигідним, вони готові були прийняти як Богом дане до виконання, а тепер, коли це стає незручно, він (уряд) вважає, що це популістське рішення", - наголосив один із лідерів блоку.

Луценко також нагадав, що уряд "є найманим людьми органом, який повинен виконувати закон".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування