Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Людям у "фосфорній" зоні бракує медикаментів. Рятівники піднімають цистерни

П'ятниця, 20 липня 2007, 09:01

У Львівській області біля станції Ожидів, де 16 липня зійшли з рейок 15 цистерн із жовтим фосфором, станом на 21:00 четверга уже піднято і завантажено 3 цистерни.

Як повідомляє "5 канал", цистерни завантажують у звичайні відкриті вантажні вагони.

Перед цим вагони обробляють монтажною піною, потім туди ставлять цистерну і зверху поливають піною, яку утворює пожежний потяг, аби знизити температуру цистерни, оскільки фосфор має здатність самозайматися під дією високих температур.

Зварювальні роботи зараз виконують казахські фахівці, які, за свідченнями українських рятувальників, не користуються захисними засобами, хоча в зоні рятувальних робіт фосфор подекуди спалахує, і його швидко гасять піною. Полум'я журналісти не бачили, але із цистерн іноді йшов дим.

Ті цистерни що залишилися – відремонтують, заварять, а потім відправлять з місця фосфорної аварії до Казахстану. Поки що пошкоджені ємності та забруднену теріторію постійно заливають пожежною піною аби уникнути нових займань.

У МНС кажуть, що у п'ятницю робота із підняття цистерн продовжиться - рятувальники ліквідуватимуть пробоїни та тріщини.

Відомство вкотре стверджує, що обстановка в зоні надзвичайної ситуації перебуває під контролем і перевищення концентрації фосфору у повітрі, воді та ґрунті немає.

Водночас, як повідомляє канал, мешканці Ожидова, де трапилася фосфорна аварія, не забезпечені достатньою кількістю медичних препаратів.

Люди досі нарікають на відсутність ліків, питної води та несподіване підвищення цін.

У селищі розміщений один амбулаторний пункт, однак люди потребують додаткової допомоги. В єдиному в селі аптечному пункті бракує сорбентів.

Голова сільради Ожидова Олександра Шах вже не сподівається на допомогу держави і просить підтримки у небайдужих людей.

"Я звертаюся до всіх людей доброї волі. Якщо у вас є змога допомогти населеним пунктам, які постраждали внаслідок цієї аварії... Простою допомогою - мінеральною водою, активованим вугіллям....", - звертається вона.

"Розумієте - нам кажуть - можливо, його треба вживати, можливо не треба... Я вважаю, що коли люди мають бажання і хочуть прийняти цей препарат - вони його повинні мати...", - додає Шах.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування