Яценюк натякає Росії на власність СРСР

П'ятниця, 20 липня 2007, 12:13

Міністерство закордонних справ наголошує на необхідності отримання від Росії офіційної інформації щодо пооб’єктного складу, балансової та ринкової вартості власності колишнього СРСР за кордоном та поновлення відповідних переговорів.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС Андрія Дещиці, текст якого наводить УНІАН.

У зв’язку із заявою керуючого справами президента Росії Володимира Кожіна щодо закордонної власності колишнього СРСР, МЗС України повідомляє, що, незважаючи на укладення низки дво- і багатосторонніх договорів з питань розподілу закордонної власності колишнього СРСР, ця проблема і надалі залишається невирішеною.

З метою врегулювання питання правонаступництва щодо зовнішнього державного боргу та активів колишнього СРСР у лютому 1997 року Верховна Рада України постанову розглянути це питання після отримання від уповноважених органів Росії офіційної інформації щодо пооб’єктного складу, балансової та ринкової вартості власності колишнього СРСР за кордоном.

І дотепер українська сторона не отримала такої інформації, що унеможливлює розгляд питання про ратифікацію вищезгаданої угоди про "нульовий варіант", прийняття парламентом України відповідального, обґрунтованого рішення, оскільки не дозволяє у повній мірі оцінити фінансово-економічні наслідки такого кроку для України.

Виходячи з того, що угода про "нульовий варіант" не набрала чинності, українська сторона розглядає попередньо укладені угоди з питань розподілу закордонної власності колишнього СРСР чинними і такими, що підлягають належному виконанню сторонами, - зазначається в повідомленні.

Раніше у прямому ефірі радіостанції "Эхо Москвы" 12 липня Кожін заявив звинуватив Україну в тому, що вона "постійно змінює свою позицію".

"Ми пропонували різні варіанти – і т.з. нульові варіанти, і погоджувалися передати їм в оренду під посольство частину комплексів, але на жаль, віз і нині там... Це нам створює і політичні, й абсолютно прораховувані матеріальні проблеми. Ми не можемо проводити з цією власністю ті маніпуляції, ті необхідні дії, які ми повинні робити", - говорив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News