У блоці Ющенка боятья зриву виборів

П'ятниця, 20 липня 2007, 12:33

Представники блоку "Наша Україна – Народна самооборона" вестимуть постійний моніторинг дострокових парламентських виборів, щоб запобігти фальсифікаціям.

Про це заявив депутат 5 скликання від "Нашої України" Юрій Ключковський, повідомляє прес-служба НУ-НС.

"Що стосується нашого блоку і його структур на місцях, то очевидно, що наші люди робитимуть все для того, щоб поставити бар’єр на тих шляхах фальсифікації виборів, які ми сьогодні можемо передбачити", - повідомив він.

"Ми будемо вести постійний моніторинг ситуації під час виборчого процесу. І вже розпочали серйозну підготовку членів виборчих комісій, спостерігачів та інших уповноважених осіб", - зауважив Ключковський.

Водночас, на його думку, "свідомі члени ЦВК, починаючи від голови ЦВК Володимира Шаповала, є авторитетними людьми з власною честю і гідністю – вони будуть робити все для того, щоб забезпечити проведення чесних і справедливих виборів".

У свою чергу, представник президента в парламенті 5 скликання Роман Зварич певен, що загроза зриву виборів 30 вересня з боку правлячої коаліції існує.

"Незрозумілі деякі кроки очільників коаліції – і в уряді, і в парламенті. "Коаліціянти" говорять і діють всупереч один одному", - заявив він.

"Якщо б хтось мене запитав, чи я стовідсоткового переконаний у тому, що чинне виборче законодавство забезпечить чесне волевиявлення нашим громадянам, я б не міг з повною впевненістю відповісти на це запитання", - зазначив Зварич.

Хоча, за його словами, "все ж таки, позиції, на яких наполягав президент, були інтегровані у виборче законодавство, а тому покращують ситуацію".

"З іншого боку - за ініціативою більшості були введені певні норми, зокрема, полегшена процедура голосування поза межами виборчих дільниць - на дому. Ці норми можуть надавати можливість дільничним комісіям фальсифікувати вибори. ", - додав Зварич.

"Такі речі, звісно, не можуть не викликати тривогу. Та, попри усе, вибори відбудуться безумовно", - наголосив він.

На думку Зврича, "найкращий запобіжник проти фальсифікації виборів - активність громадян".

"Незалежно від кількості офіційних спостерігачів з боку політичних партій, громадських організацій, міжнародних інституцій, "талановиті" люди зможуть знайти спосіб маніпулювати результатами... Втім, наші люди вже доволі добре "вишколені" в цих питаннях. Знають, куди дивитися і що шукати", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування