Уряд дасть з резерву гроші постраждалим від посухи, але слід буде повернути

П'ятниця, 20 липня 2007, 15:18

Міністерство аграрної політики має намір розподілити 120 млн. гривень, виділених з резервного фонду державного бюджету на компенсацію збитків від посухи, між 2,353 тис. сільськогосподарських підприємств.

Про це під час прес-конференції заявив міністр аграрної політики Юрій Мельник, інформують "Українські новини".

"Ми знаємо перелік підприємств, яким буде здійснено виплати з резервного фонду державного бюджету, таке рішення було прийнято урядом у цю середу. На відшкодування збитків подали заявки 2,353 тис. підприємств, між цими підприємствами й будуть розподілятися кошти", - сказав він.

При цьому міністр підкреслив, що кошти з резервного фонду державного бюджету будуть спрямовані в регіони на умовах повернення до кінця 2008 року.

Також він повідомив, що Мінагрополітики вже подало перелік підприємств у Державну податкову адміністрацію для того, щоб цим підприємствам була здійснена розстрочка податкових платежів на місцевому й загальнодержавному рівні.

"Загальний перелік таких підприємств в 10 регіонах - близько 11 тис. підприємств", - уточнив він.

Як відомо, Міністерство аграрної політики оцінює прямі збитки сільгосптоваровиробників у зв'язку з посухою в розмірі 1 млрд. гривень.

За даними регіонів, у травні ґрунтова посуха охопила близько 10 млн. га всіх посівів, загинуло близько 1,1 млн. га сільськогосподарських культур.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування