Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фосфорні цистерни через Україну та Росію повезуть назад до Казахстану

П'ятниця, 20 липня 2007, 16:49

Міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич повідомив, що Росія погодила транзит цистерн з фосфором, які везли до Польщі, своєю територією у напрямку Казахстану.

Про це міністр заявив в п’ятницю на Львівщині, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу МНС.

"Я говорив сьогодні з послом Казахстану, мав розмову з послом Росії. На даний момент завантажено вже три цистерни, з яких дві повні, одна порожня, ще чотири готуються до завантаження", - повідомив Шуфрич.

"Поруч із працівниками МНС працюють представники казахського заводу-виробника, вони допомагають у ремонті цистерн та будуть супроводжувати їх при транспортуванні до Казахстану", - сказав він.

"Ми сподіваємося на те, що перші завантажені вагони будуть відправленні вже найближчими днями, а можливо і годинами. Спеціально для цього на місці надзвичайної події створено митний пост, щоб усі оформлення відбувалися безпосередньо на місці аварії", - додав Шуфрич.

Відповідаючи на питання журналістів, чи планується транзит вагонів через Київ, міністр запевнив, що у киян немає підстав хвилюватися, адже буде забезпечено такий маршрут, який враховуватиме розташування великих міст.

"Ми зробимо все, щоб оминути великі населені пункти", - зазначив Шуфрич.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування