Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд вирішив, що нацистська форма не псує Ющенка

П'ятниця, 20 липня 2007, 17:34

Ворошиловський районний суд Донецька відмовив президенту Віктору Ющенку в задоволенні позову про захист честі, гідності і ділової репутації до фірми "Плазма".

На рекламних площах цієї фірми в 2003 році були розміщені плакати з зображенням тоді ще кандидата в президенти у фашистській формі, повідомляє "Остров" з посиланням на суддю Ворошиловського райсуду Віктора Івашура, що ухвалив це рішення.

За інформацією видання, таке рішення було прийнято 8 липня.

За словами судді, сторона позивача має намір оскаржити це рішення в Апеляційному суді Донецької області.

На питання, як можна ознайомитися з копією винесеного ним рішення, Івашура відповів, що "з ним ніяк не можна ознайомитися - воно пішло в Апеляційний суд зі скаргою".

Як відомо, у грудні 2003 року, відразу після невдалої спроби "Нашої України" провести з'їзд у Донецьку, Ворошиловський райсуд зобов'язав фірму "Плазма" виплатити Ющенку 500 грн. морального збитку і вибачитися перед ним.

Суд визнав, що дії рекламного агентства "Плазма" нанесли шкоду честі, гідності і діловій репутації лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка.

"Плазма" оскаржила цю постанову в Донецькому апеляційному суді. 23 березня 2006 року вона в апеляційному порядку була скасована.

У свою чергу Ющенко звернувся до Верховного суду України, і той ухвалив рішення повернути справу на повторний розгляд до Ворошиловського районного суду.

У результаті повторного розгляду позов Ющенка до рекламного агентства не був задоволений.

Суддя Івашура до початку липня працював головою Ворошиловського районного суду. 21 лютого 2007 року Вища Рада Юстиції внесла подання президенту і Верховній Раді про звільнення "за порушення присяги".

За словами помічника судді, Івашура на час відпустки нинішнього в.о. голови Ворошиловського райсуду Донецька Віктора Коновалова, з понеділка буде призначений виконувачем обов'язків голови суду.

За інформацією видання, Івашура оскаржив рішення ВСЮ в адміністративному апеляційному суді Донецької області. Справа буде слухатися 24 липня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...