Медведько хоче скоріше віддати роботу МВС

Субота, 21 липня 2007, 13:08

Генпрокурор Олександр Медведько вимагає активізувати роботу з передачі кримінальних справ від органів прокуратури у ведення міністерства внутрішніх справ.

"Я вимагаю від прокурорів області активізувати цю роботу", - підкреслив він у суботу на розширеному засіданні колегії Генпрокуратури.

Зокрема, за словами Медведька, у Львівській області майже за місяць не можуть передати лише 11 кримінальних справ.

Генпрокурор відзначив, що існують певні зауваження щодо якості, оперативності розслідування кримінальних справ органами МВС. У той же час він висловив надію, що згодом у міліції будуть розслідувати кримінальні справи на такому ж рівні, як вони розслідуються органами прокуратури.

Він також відзначив, що в Генпрокуратурі незадоволені рівнем виявлення корупції в сфері освіти.

За словами Медведька, невдоволення викликає "оперативно-розшукова робота тих органів, що повинні виявляти" факти корупції.

Він послався на інформацію в.о. міністра внутрішніх справ Михайла Конієнка про те, що цього року в системі освіти виявлено тільки 150 злочинів, по яких порушено 46 кримінальних справ і 39 з них спрямовано до суду.

Медведько назвав позитивним той факт, що жодна з цих справ не закрита. Разом з тим, за його словами, у даних кримінальних справах фігурують "дрібні факти".

Крім того, генпрокурор висловив невдоволення тим, що винні в корупції в системі освіти не понесли належного покарання. "Жодна людина не присуджена до реальної міри покарання", - підкреслив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування