Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич уночі під гуркіт грому піднімав цистерни

Неділя, 22 липня 2007, 13:32

У ніч на неділю на місці аварії у Львівській області підйомом і завантаженням ушкоджених цистерн із жовтим фосфором особисто керував глава міністерства з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич.

Як повідомляє прес-служба МНС у неділю, уперше вночі піднімалися ушкоджені цистерни. Уночі на місці аварії погіршилися погодні умови, "зокрема, йшов сильний дощ, що змивав піну, і гриміла гроза", йдеться у повідомленні.

"Роботи вночі проводилися завжди, але якщо до цієї ночі в основному вночі відновлювалося залізничне полотно (до речі, одна колія відновлена повністю, не виключено, що в найближчу ніч буде відновлена і друга) керівництвом державної комісії було прийняте рішення почати вночі також і роботи з цистернами", - цитує Шуфрича прес-служба МНС.

Крім того, за дорученням президента Віктора Ющенка за кошти резервного фонду Кабінету міністрів були придбані 3 комплекти ультразвукового діагностичного обладнання.

У неділю зранку один комплект УЗД віце-прем'єр Олександр Кузьмук, глава МНС Нестор Шуфрич, міністр охорони здоров'я Юрій Гайдаєв особисто вручили персоналові Бузької районної лікарні. Інші два комплекти передадуть у медустанови в Радехові і Бродах.

Станом на ранок неділі були підняті і завантажені в спеціальні вагони 8 ушкоджених цистерн із жовтим фосфором.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби МНС Ігор Кроль, у неділю планується підняти ще 4 цистерни. В даний час, відзначив співрозмовник агентства, на 7 цистернах здійснюються роботи з ліквідації пробоїн і тріщин.

"За результатами моніторингу повітря, води, ґрунту, продуктів рослинництва відхилень від діючих нормативів не виявлено", - підкреслив Кроль.

За його словами, на стаціонарному лікуванні в медичних закладах Львівської області знаходиться 174 чоловік, з них 46 дітей. "Хворих у критичному стані немає", - підкреслив керівник прес-служби МНС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування