Ющенко повіз дружину й дітей до "пекла"

Неділя, 22 липня 2007, 15:49

Президент Віктор Ющенко з родиною у неділю в Німеччині взяли участь у відкритті музею Меморіального комплексу "Флоссенбюрг", де в концтаборі в ув’язненні перебував батько президента Андрій Ющенко.

У виступі Ющенко підкреслив, що схиляє голову перед кожним загиблим у цьому таборі і перед тими, хто залишився живим. Президент зауважив, що хотів би схилити голову перед "усіма, хто пройшов це пекло".

Він нагадав, що з цим табором в’язнів в нього пов’язані особливі почуття. З грудня 1944 року по 23 квітня 1945 року тут знаходився його батько – Андрій Ющенко.

На відкритті музею також були присутні дружина президента Катерина Ющенко, його діти та брат Петро Ющенко, повідомляє прес-служба президента.

Разом з тим, у суботу Ющенко з родиною взяли участь у церемонії відкриття XXV фестивалю "Лемківська ватра" у місті Ждиня (Польща).

За словами Ющенка, Україна і Польща відновлюють історичну справедливість, згадуючи жертви комуністичного терору.

Він підкреслив, що історія не завжди була доброю до лемків, як і до українського народу. "Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю жертв суворих випробувань. У їх числі – акція "Вісла", – нагадав український президент.

Ющенко також відзначив важливість розвитку відносин між Україною та Польщею у контексті євроінтеграції.

Крім того, він закликав українську діаспору до єдності, запевнивши, що Україна робитиме все можливе для захисту культурно-національних потреб українських громад за кордоном.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...