Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович змусить міністрів тримати язик за зубами

Понеділок, 23 липня 2007, 14:41

Кабінет міністрів затвердив свій регламент.

Про це сказано в постанові Кабміну від 18 липня, повідомляють "Українські новини".

Затверджений регламент установлює порядок організації діяльності уряду, пов'язаної з виконанням його повноважень.

Відповідно до регламенту, Кабмін – найвищий орган у системі виконавчої влади, що здійснює виконавчу владу безпосередньо або через міністерства, інші органи виконавчої влади, Раду міністрів Криму й місцеві державні адміністрації, направляє, координує й контролює діяльність зазначених органів.

Уряд має право законодавчої ініціативи у Верховній Раді.

Кабмін відповідальний перед президентом і Верховною Радою, підконтрольний і підзвітний парламенту в межах, передбачених Конституцією.

Уряд планує свою роботу на основі й на виконання програми діяльності Кабміну, для чого розробляє й затверджує щорічний план дій з виконання цієї програми.

Кабмін розробляє й подає на розгляд Верховній Раді проект закону про державний бюджет на відповідний рік.

Члени уряду забезпечують єдність Кабміну й несуть солідарну відповідальність за результати його діяльності як колегіального органу виконавчої влади, а також особисто несуть політичну відповідальність за стан справ у дорученій їм сфері державного управління.

Члени Кабміну не можуть діяти всупереч позиції уряду, оприлюднювати без згоди прем'єр-міністра будь-яку інформацію про хід засідання Кабміну й оцінку позиції, що висловлюється на засіданнях членами уряду.

Засідання уряду проводяться щосереди о 10:00 і скликаються прем'єр-міністром, який може прийняти рішення й про скликання позачергового засідання.

Засідання вважається правочинним, якщо на ньому присутні більш як половина від посадового складу уряду.

Рішення уряду приймаються шляхом голосування більшістю голосів посадового складу Кабміну, у разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос прем'єра.

У регламенті також докладно прописані повноваження прем'єр-міністра, першого віце-прем'єра, віце-прем'єрів, міністрів як членів уряду.

Регламентується робота секретаріату Кабміну, організаційні основи діяльності урядових комітетів, засідань Кабміну.

Як відомо, у січні Верховна Рада подолала вето президента Віктора Ющенка на закон "Про Кабінет міністрів України", прийнятий 21 грудня 2006 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування