Цушко остаточно звільнився від справ і готується відпочити

Вівторок, 24 липня 2007, 08:46

Усі кримінальні справи, порушені в травні-червні Службою безпеки за фактом "захоплення будівлі Генпрокуратури" силами міліції на чолі з міністром внутрішніх справ Василем Цушком, закриті.

Про це повідомляє газета "Сегодня" з посиланням на прес-службу СБУ.

"Три справи, що знаходилися в нашому провадженні, 7 червня були витребувані Генпрокуратурою, і що з ними відбулося далі, нам невідомо. Не надходили звідти в спецслужбу й окремі доручення, так що ми не в курсі", - сказали в прес-центрі в СБУ.

А в Головному слідчому управлінні ГПУ стверджують, що "СБУ не мала права порушувати кримінальні справи такого гатунку, тому що вони стосувалися посадових злочинів, а це – підслідність прокуратури".

"Тому ми і витребували їх. Але після цього адвокат звернувся в Печерський райсуд, оскарживши всі 4 постанови про порушення справ, і він 14 липня скасував їх. У СБУ про це прекрасно знають. Так що на сьогодні можна сказати, що справ за фактом захоплення будинку ГПУ, перевищення влади Василем Цушком і службових повноважень – співробітниками МВС, немає", - повідомили в ГПУ.

У той же час, як відзначає видання, сам Цушко після проведеного в понеділок двогодинної оперативної наради з начальниками служб і підрозділів центрального апарату МВС, має намір у вівторок особисто перевірити ті підрозділи, по яких служба внутрішньої безпеки надала результати перевірок.

Також Цушко планує в середу взяти участь у засіданні Кабінету міністрів. За словами речника МВС Костянтина Стогнія, відразу після засідання Кабміну міністр знову піде у відпустку, продовжувати курс реабілітації.

"Після повернення в Україну Василю Петровичу показаний певний реабілітаційний період, і я йому настійно рекомендую його пройти", - сказав виданню начальник департаменту медзабезпечення і реабілітації МВС Олег Петраш, який курує лікування Цушка.

"Де саме він пройде і скільки займе часу, поки що неясно. Але те, що міністр має потребу в реабілітації і постійному спостереженні кардіологів, – безперечно. Думаю, він до наших порад прислухається", - зазначив він.

Як відомо, у суботу Цушко повернувся в Україну з Німеччини, де два місяці проходив курс лікування "інфаркту міокарда", який стався після подій, пов'язаних із захопленням Генпрокуратури наприкінці травня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...