Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич обіцяє супровід фосфору і максимальну безпеку

Вівторок, 24 липня 2007, 10:52

Міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич гарантує безпечне вивезення хімікатів із Львівської області, де 16 липня сталася аварія з витоком і займанням фосфору, до Казахстану.

Як заявив він в ефірі "5 каналу" у понеділок ввечері, у вівторок пообіді, найпізніше - у середу, цистерни з фософором вирушать до Казахстану.

"Він ніде не буде зупинятись. Він буде оминати усі великі міста і, безумовно, в першу чергу Київ, про що стільки йшлося", - сказав Шуфрич.

"Його будуть супроводжувати два пожежних потяги. Безпека буде забезпечена максимальна, швидкість пересування буде мінімальною і супровід буде по всьому шляху слідування до кордону", - пообіцяв він.

Водночас, за словами речника МНС Ігоря Кроля, на ранок вівторка 13 цистерн з фосфором підняли на платформи, і ще дві - готують.

"Уже підняті і завантажені на залізничні платформи 13 цистерн. 2 цистерни теж підняті, вони зараз перевіряються, заварюються і готуються до завантаження. Це 2 останні цистерни", - сказав він.

"На стаціонарному лікуванні у медичних закладах перебувають 167 пацієнтів. З них 44 дитини і 14 рятувальників, які брали безпосередню участь у гасінні пожежі. Стан усіх легкого ступеня важкості", - зазначив також Кроль.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування