Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку сподобалось командувати парадом

Вівторок, 24 липня 2007, 12:01

Президенту Віктору Ющенку довелося особисто керувати діями відповідних державних структур під час ліквідації наслідків техногенної катастрофи на Львівщині через "деяку розслабленість у діях профільних урядовців".

Таку позицію висловив глава секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба глава держави.

При цьому він заявив, що президент "вдруге за останній тиждень змушений втрутитися в кризову ситуацію".

Так він прокоментував указ Ющенка про невідкладні заходи з подолання наслідків природної стихії, яка цими днями заподіяла значну шкоду в кількох областях країни, серед яких Рівненська, Житомирська, Київська та Волинь.

"Глава держави, оцінивши масштаби техногенної катастрофи, своїм указом сформатував зусилля Кабінету міністрів та місцевих органів влади", - зазначив Балога.

"Після того, як президенту доповіли про обсяги збитків, яких заподіяли людям, інфраструктурі зливи та буревії, він відреагував негайно. Підписаний вчора указ – це стислий і чіткий порядок дій із подолання наслідків стихії", - додав він.

Керівник секретаріату наголосив, що президент дає уряду три тижні на повну ліквідацію наслідків лиха. При цьому важливо забезпечити оздоровлення і психологічну реабілітацію дітей із населених пунктів Волині, які найбільше постраждали від негоди.

Місцевій владі доручено подбати про тимчасове розселення людей, житло яких пошкодила стихія, та забезпечення їх продуктами, водою і ліками.

"Усі відновлювальні роботи повинні бути спрямовані, насамперед, на допомогу постраждалим. Президент прийме особистий звіт від урядовців за підсумками їхньої роботи в зонах надзвичайних пригод", – підкреслив Балога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування