Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Цистерни з фосфором ще постоять в Україні: Росія думає

Середа, 25 липня 2007, 11:17

Рішення про транзит через територію РФ у Казахстан цистерн із жовтим фосфором з місця аварії потяга в Україні поки не прийнято.

Про це повідомив представник прес-служби ВАТ "Росийские железные дороги", інформує "Обком" із посиланням на російське інформаційне агентстсво "Новости".

"Нам необхідно провести повну технічну експертизу стану потяга. Можливо, що на Україну виїде комісія РЖД для проведення такої оцінки", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, після такої експертизи і можна буде приймати рішення, чи можливий транзит.

Але навіть якщо позитивне рішення і буде прийняте, буде потрібний певний час для розробки маршруту проходження потягу з фосфором, сказав представник РЖД.

Поки можна лише точно сказати, що такий маршрут піде в обхід населених пунктів.

Як відомо, 16 липня, біля села Ожидів Буського району Львівської області перевернулися 15 цистерн з отруйним жовтим фосфором, 6 із них зайнялися.

Фосфор прямував із Казахстану транзитом через Україну до Польщі, вантаж супроводжував російський експедитор.

За інформацією на середу, на місці залізничної аварії у Львівській області зібрано близько 900 кг кристалізованого фосфору, повідомляє МНС.

Проводяться роботи з рекультивації забрудненої фосфором території.

Усі цистерни вже підняті і завантажені на залізничні платформи для відправлення в Казахстан. Цілком відновлені шляхи в районі аварії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...