В Україні стає все гірше з правами людини, а Карпачова тільки піариться?

Середа, 25 липня 2007, 13:16

Українська Гельсінська спілка з прав людини відзначає погіршення дотримання прав людини в 2006 році в порівнянні з 2005.

"Стан з правами людини (в Україні), якщо порівняти його з 2005 роком, то він погіршився", - сказав голова правління УГС, співголова Гельсінської правозахисної групи Євген Захаров, презентуючи щорічний звіт правозахисних організацій "Права людини в Україні - 2006" у середу в Києві.

Захаров підкреслив, що значно погіршився в Україні стан з політичними правами.

Свідченням тому є той факт, що партії хочуть бачити у своїх виборчих списках тільки членів своєї партії і не хочуть бачити там тих, хто до кланів цієї партії не належить.

Захаров ще раз звернув увагу на той факт, що грубо порушуються в Україні права на приватну інформацію. Про це свідчить уведення нових паспортів, де з чіпом даються абсолютно всі дані про громадянина України і даними може скористатися кожен, хто буде мати доступ до бази даних паспортів.

Як відзначила президент Жіночого правозахисного центру "Ла Страда Україна" Катерина Левченко, правозахисників турбує зростання рівня насильства за останні роки.

Причиною цього Левченко вважає політичне протистояння, що призводить до пошуку ворогів.

Крім того, за її словами, в Україні актуальною залишається проблема застосування тортур, як представниками правоохоронних органів, так і у військових частинах, закритих медичних установах.

Левченко також відзначила, що ситуація c домашнім насильством в Україні також не виправляється.

При цьому українські правозахисники критично оцінюють діяльність уповноваженого з прав людини Верховної Ради Ніни Карпачової.

"Фактично відразу ж після призначення (Ніни Карпачової на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини) розпочато моніторинг діяльності уповноваженого. Відповідно до нього, на жаль, зберігаються моменти дуже великого піару і політичних заяв", - сказав Захаров.

За словами Захарова, на жаль, секретаріат уповноваженого по правах людини відправляє скарги тим організаціям, на які скаржаться громадяни України.

У той же час він відзначив, що Карпачова "втручалася в досить серйозні справи, і її вплив був позитивний".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування