Суд відмовив дружині Фірташа в розділі майна

Середа, 25 липня 2007, 14:22

Печерський районний суд Києва 19 липня 2007 року відхилив цивільний позов Марії Фірташ з вимогою визнати недійсними угоди про розділ майна, які вона уклала з колишнім чоловіком Дмитром Фірташем 20 грудня 2005 року і 26 січня 2006 року в рамках врегулювання матеріальних питань при розірванні шлюбу.

"Суд відкинув її претензії й ухвалив, що укладання даних угод не порушило жодних прав Марії Фірташ", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" Роберт Шетлер-Джонс, керуючий директор холдингової компанії Group of Dmitry Firtash (Group DF), що належить Фірташу.

Печерський райсуд Києва, за його словами, установив: Фірташ розуміла зміст угод про розділ майна на момент їх підписання, крім того, ці угоди були укладені за взаємною згодою.

"Суд дійшов до висновку, що Марія Фірташ не має права на одержання будь-якого відшкодування збитків або компенсації", - додав Шетлер-Джонс.

Співрозмовник агентства також повідомив, що 18 липня Високий суд правосуддя Британських Віргінських островів відхилив позов Фірташ про одержання конфіденційної корпоративної інформації, що стосується Group DF.

"Суд підтримав вимоги Дмитра Фірташа відхилити запит Марії Фірташ на підставі того, що Марія Фірташ, подаючи запит, переслідувала неналежні цілі, не розкрила необхідну інформацію і надала інформацію, що вводить в оману", - пояснив Шетлер-Джонс.

"Ухваливши таке рішення, Високий суд Британських Віргінських островів цілком задовольнив вимоги Дмитра Фірташа, відхилив запити Марії Фірташ, відмовивши їй у судовому розгляді", - повідомив керуючий директор компанії Фірташа.

"Суд наказав Марії Фірташ оплатити судові витрати, розмір яких виміряється шестизначною цифрою в доларовому еквіваленті", - сказав він.

Інші подробиці, що стосуються розгляду цієї справи в суді Британських Віргінських островів, є конфіденційними. Суд заборонив розголошення будь-яких подальших обставин справи, відзначив Шетлер-Джонс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування