Луценко і Кириленко наїхали на Януковича за "викачку коштів"

Середа, 25 липня 2007, 15:56

Блок "Наша Україна – Народна Самооборона" вимагає від Кабінету міністрів і особисто від прем’єра Віктора Януковича бути чесними з виборцями і не займатися передвиборчим популізмом.

Про це йдеться в заяві блоку, поширеній у середу у відповідь на заяву прем’єра на засіданні уряду, що джерелом збільшення зарплат і пенсій має стати посилення податкового тиску шляхом перевірок кожного українського підприємства.

"Наша Україна – Народна Самооборона" заявляє, що такі дії уряду не мають нічого спільного з ефективною соціальною політикою.

"Ми переконані, що заява про посилення перевірок підприємств напередодні виборів фактично є "зеленим світлом" для несанкціонованих "наїздів" податкової, обшуків та інших силових дій щодо підприємств в тому числі з політичних мотивів", - наголошується в заяві.

"Ми переконані, що "викачка" коштів із підприємців напередодні дострокових виборів є насправді не турботою про пенсіонерів, а інструментом наповнення передвиборчого фонду Партії регіонів, яка відкрито не цурається займатися здирництвом з підприємців", - переконані в НУ-НС.

"Наша Україна – Народна Самооборона" також "вважає непрофесійними і такими, що суперечать національним інтересам", дії уряду Януковича у просуванні вступу України до Світової організації торгівлі.

Блок нагадує, що на останньому засіданні в Женеві робоча група зі вступу України до СОТ вже вшосте не затвердила доповідь України.

"Ми переконані, що головними причинами цього є відсутність політичної волі і достатніх економічних знань в урядовців. Вагомим політичним аргументом "гальмування" урядом Януковича вступу України до СОТ є і приховане прагнення "синхронного" руху до цієї організації спільно з Росією всупереч інтересам українських виробників і споживачів", - йдеться в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування