Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До виведення ЧФ ще 10 років, а російським депутатам це вже не подобається

Середа, 25 липня 2007, 17:12

Заява першого заступника міністра закордонних справ України про те, що Чорноморський флот після 2017 року не залишиться на українській території не сприяє збереженню стабільності в російсько-українських відносинах.

Таку думку висловив голова комітету Держдуми зі справ СНД і зв'язків зі співвітчизниками, екс-секретар Ради безпеки Росії Андрій Кокошин, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У Думі досить негативно поставилися до заяви першого заступника міністра закордонних справ України про те, що після 2017 року Чорноморський флот має бути виведений з української території", - сказав Кокошин.

За його словами, російський Чорноморський флот "працює на нашу спільну безпеку в регіоні, його перебування в Криму є важливим чинником стабільності в російсько-українських відносинах, фактором підтримки по-справжньому дружніх відносин Росії з братерською Україною".

"Будь-які спроби по витісненню російського ВМФ із Криму не можна розглядати інакше, як прагнення вбити клин між двома нашими країнами", - заявив Кокошин.

Як відомо, раніше перший заступник міністра закордонних справ України Володимир Огризко заявив, що позиція Києва щодо необхідності виведення після 2017 року з території країни російського Чорноморського флоту залишається незмінною.

"Чорноморський флот Російської Федерації буде перебувати в Україні лише в терміни, визначені угодами про його тимчасове перебування. Це означає, що в травні 2017 року ЧФ має бути виведений з території України", - заявив Огризко.

Ще раніше екс-командувач ЧФ (1991–1992), колишній перший заступник головкому ВМФ РФ (1992–1999) адмірал Ігор Касатонов висловив упевненість у тому, що "Севастополь залишиться головною базою ЧФ і після 2017 року".

"На мій погляд, це не підлягає сумніву, хоча договір про оренду Севастополя закінчується саме цього року", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування