Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд детально пояснив, що від "Нашої України" залишився повний нуль

Середа, 25 липня 2007, 17:57

Печерський райсуд за заявою партії "Наша Україна" прийняв ухвалу стосовно роз'яснення рішення Печерського суду від 11 травня 2007 року щодо "обнулення" списку.

Про це заявив заступник голови виборчого штабу блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Микола Оніщук, повідомляє прес-служба об'єднання демократичних сил.

"Відповідно до ухвали, рішення суду щодо виключення зі списку кандидатів у народні депутати, яке було прийняте за заявою "Нашої України" набрало законної сили і не потребує ніяких додаткових рішень з боку ЦВК", - сказав Оніщук.

Він нагадав, що своїм рішенням від 11 травня Печерський райсуд постановив визнати протиправним рішення ЦВК, яким було відмовлено в "обнуленні" списку "Нашої України".

Пізніше рішенням Апеляційного суду Києва, а також ухвалою Вищого адміністративного суду рішення Печерського суду було залишене без змін.

"Необхідність у такому роз'ясненні виникла тому, що в перехідних положеннях до закону від 1 червня про внесення змін до закону про вибори передбачено, що цей закон набуває чинності з моменту його офіційного опублікування, але вступає в силу за умов неповноважності ВР і оголошення виборчого процесу", - пояснив Оніщук.

"Добре відомо, що умова неповноважності ВР наступила, оскільки більше 150 народних депутатів із блоків "Наша Україна" та БЮТ склали свої повноваження, що привело до втрати повноважності ВР з 3 червня. Друга обставина наступає лише 2 серпня цього року", - нагадав він.

"Склалася ситуація, коли старий виборчий закон вже не діє, а нові положення ще не вступили в законну силу. Саме тому необхідно було звернутися до суду за роз'ясненням у який спосіб діяти", - зауважив Оніщук.

Водночас він заявив, що "усі рішення Верховної Ради, ухвалені після 2 червня, не створюють жодних правових наслідків, тобто не існують у природі як правові документи".

"Рішення Конституційного Суду зобов'язує Верховну Раду з дня, коли парламентарів менше, ніж 300, припинити свою діяльність, доки до присяги не приведуть необхідну кількість народних депутатів", - пояснив Оніщук.

"Не випадково глава держави не приймав до уваги і навіть не розглядав ту пошту, яка йому на розгляд направлялася секретаріатом ВР", - зауважив представник "Нашої України".

На питання, якщо Олександр Мороз спробує відкрити сесію Верховної Ради п'ятого скликання, він відповів: "Ми розраховуємо, що у народних депутатів буде достатньо правової свідомості не діяти в порушення Конституції і законів України".

"Протилежна їх позиція означатиме по суті кроки, направлені на ескалацію і намагання відродити політичний конфлікт, який на сьогодні по суті вже є врегульованим", - наголосив Оніщук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування