Луценко окреслив завдання. Йому заважають "воші в кожусі"

Четвер, 26 липня 2007, 08:56

Лідер блоку "Наша Україна – Народна самооборона" називає головними завданнями демократичного блоку скасування депутатської недоторканності та створення національного антикорупційного бюро.

"Наше завдання номер один – скасувати депутатську недоторканність", - зазначив він під час мітингу у Кременці, повідомляє прес-служба НУ-НС.

"Необхідно також створити національне антикорупційне бюро. Будучи міністром внутрішніх справ, я відкрив близько 2 тисяч кримінальних справ на загальну суму збитків державі 20 мільярдів гривень. Зараз усі вони "поховані" в Генпрокуратурі. Свої сховали своїх", - заявив Луценко.

Ще одним завданням Луценко назвав переатестацію суддів. "Якщо ти суддя і перебуваєш на державній службі, розкажи, звідки в тебе статки. Якщо не можеш розказати, тебе про це спитають інші органи", - вважає він, наголошуючи, що судді мають переобиратися народом.

Лідер НУ-НС також вважає за необхідне запровадити обов’язкове декларування доходів усіх високопосадовців та їх родичів. "Потрібно зменшити кількість чиновників, яких розвелося, як вошей на кожусі", - додав він.

Луценко нагадав і про соціальні ініціативи президента. "Середню зарплату глава держави пропонує підняти до 2100 гривень, а мінімальну - до 500. Пенсії ми піднімемо на 30 %, за народження дитини будемо платити від 15 тисяч гривень", - пообіцяв він.

Крім того, Луценко вважає, що його політична сила має "раз і назавжди довести всім, що зраді немає і не повинно бути місця в нашому житті".

"Чому ми погано живемо? Тому що на виборах 2006 люди віддали більшість голосів за три партії – "Нашу Україну", БЮТ, СПУ. Але, на жаль, це неправда, що Юда повісився. Він просто змінив прізвище. Тепер його прізвище - Мороз. Його зрада докорінно змінила політичну структуру парламенту", - заявив Луценко.

"Я хочу запитати в (прем’єра Віктора) Януковича, де покращення нашого життя вже сьогодні? Де високі пенсії і зарплати, низькі тарифи і ціни? Українці отримують африканські зарплати при європейських цінах", - зауважив він.

За словами Луценка, за уряду Януковича заборгованість по зарплатах зросла до 1 млрд. грн., а зовнішній борг сягнув 100 млрд. грн.

"Екс-губернатор Щербань задекларував 22 тис. грн. прибутку, а ми на його рахунках знайшли 240 млн. дол. Спікер АРК має авто за 1 млн. 200 тис. грн. І всі на це закривають очі", - заявив він.

Луценко пообіцяв, що його політична сила буде "проводити політику єдиної України". "Фундамент наші предки вже заклали. І цей фундамент міцний – це наша історія, культура, мова, Конституція і закони. Час припинити чвари і об’єднатися", - зазначив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування