Трьох авіаперевізників України позбавили сертифікату

Четвер, 26 липня 2007, 10:50

Сертифікаційна комісія Державної авіаційної адміністрації України призупинила сертифікат експлуатанта авіакомпанії "Українсько-Середземноморські авіалінії", авіакомпанії "Балтика" та аеромосту "Харків".

Таке рішення комісія ухвалила 25 липня на засіданні щодо відповідності низки авіакомпаній правилам сертифікації експлуатанта, повідомляє прес-служба Мінтрансу.

Під час перевірки комісією було виявлено низку грубих порушень з питань організації льотної роботи, інженерно-технічного забезпечення, організації авіаційних перевезень та фінансово-економічних питань, які впливають на стан безпеки польотів, а також "системний підхід щодо маскування фактів порушень основ безпеки польотів".

Як приклад комісія наводить "багаторазові випадки перевищення норм робочого часу та скорочення часу відпочинку". За даними комісії, робочий час пілотів та бортпровідників часто складає від 14 до 24 годин за робочу зміну (норма-12 годин). Безперервна робота без вихідних триває 7-9 робочих днів з перервою на відпочинок менш ніж 8 годин.

"Фізична втома членів екіпажу вже призводила до серйозних наслідків в цій авіакомпанії... Технічний стан повітряних суден авіакомпанії не відповідає міжнародним та національним стандартам. Спостерігаються часті поломки, які призводять до значних затримок рейсів та виконання польотів з багаточисельними відстроченими дефектами протягом часу, які перевищують ліміти", - сказано в повідомленні.

Перевірки SАFА (програма оцінки безпеки міжнародних авіаційних перевізників) підтвердили ігнорування авіакомпанією основних вимог щодо забезпечення технічного стану літаків та виконання експлуатаційних процедур, через що Італія та Німеччина заборонили авіакомпанії виконання польотів в ці країни і повідомили про можливість внесення її до "чорного списку".

"Значна кількість скарг пасажирів на затримки рейсів свідчить про дуже низький стан регулярності польотів. Це зумовлено відсутністю достатньої кількості підготовленого льотного складу та слабким рівнем організації планування польотів", - зазначає Мінтранс.

Позапланова інспекція ТОВ "Українсько-Середземноморські авіалінії" була проведена Державіаадміністрацією з 18 по 23 липня "з метою перевірки заходів, які впровадила компанія щодо усунення попередніх недоліків", але компанія "закриває очі" на них.

Водночас, ухвала Господарського суду Києва забороняє Державіаадміністрації, зокрема, зупиняти або припиняти дію сертифікату експлуатанта та ліцензії на надання послуг з перевезення пасажирів повітряним транспортом, зазначає Мінтранс.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

17:40
У березні Мінфін залучив до держбюджету 9 мільярдів доларів зовнішнього фінансування
17:30
Росіяни вивозять крадене українське збіжжя до Туреччини, Лівії та Ізраїлю – розслідування
17:29
НАБУ та САП завершили розслідування про заволодіння земель на Київщині: збитки - 1,8 мільярда
17:07
У ХІХ ст. лікар обгорнув книгу шкірою померлої пацієнтки. Нині Гарвард прибрав цю палітурку
17:06
Митниця запустила онлайн-сервіс для декларування експрес-відправлень і сплати мита
17:06
ЗМІ: Польські асоціації підтвердили дивну поведінку польського чиновника на переговорах з Києвом
17:00
"Норнікель" втрачає клієнтів в ЄС: вони відмовляються від продукції з російських металів
16:47
Данілов, Литвиненко та інші перестановки, які готує Зеленський
16:46
"Укрнафта" отримала додатковий видобуток в майже 140 тонн нафти на добу
16:44
Українець, який вперше переміг на престижному ультрамарафоні в Канаді, розповів про дистанцію
Усі новини...