Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НТН почав зачистку своїх працівників?

Четвер, 26 липня 2007, 11:51

Телеканал НТН скорочує штат працівників, повідомив гендиректор каналу Олександр Ільяшенко.

За його словами, рішення про скорочення назрівало вже давно, повідомляє Телекритика.

"Дещо змінився формат каналу. Зникли випуски новин о 11.00 і 14.00, ранковий блок зараз йде у вигляді дайджесту", - розповів Ільяшенко.

Реклама:

"Щоб забезпечити повну загрузку працівників каналу, було прийнято рішення про скорочення. Уже підписано наказ про звільнення 14 осіб", - додав він.

Ільяшенко повідомив, що скорочено буде редакторів, журналістів та чотирьох технічних працівників.

Він запевняє, що скорочення відбуватиметься відповідно до законодавства: "Згідно із КЗпП, вони можуть працювати на каналі протягом двох місяців".

ВІДЕО ДНЯ

Гендиректор НТН стверджує, що жодного зв'язку між скороченням та оприлюдненою 24 липня інформацією про продаж каналу немає: "Про те, що канал продається, я сам дізнався з газети "Комерсант".

На думку репортера НТН Тараса Ратушного, який також потрапив під скорочення, той факт, що людей попередили за два місяці до звільнення, є "певною ознакою намірів керівництва слідувати букві закону".

Водночас, він наголошує на тому, що скорочення остаточно знищить осередок Медіа-профспілки на каналі. Адже у списку є як голова осередку, Ірина Коробко, так і її заступник – Тарас Ратушний.

За наявною у нього інформацією, в цілому скорочено більше, ніж 14 осіб, адже існує не один наказ про звільнення, а щонайменше два. Ситуацію ускладнює відсутність частини співробітників, які перебувають у відпустці.

Як відомо, у січні 2007 року Тарас Ратушний виступив на сторінках "Української правди" та "Телекритики" із статтями "Збій у матриці" та "Збій у матриці-2", в якій піддав критиці шеф-редактора НТН Ірину Милиневську.

Тоді керівництво каналу запевнило, що не вживатиме щодо журналіста жодних заходів.

Ситуацію прокоментував член Комітету Медіа-профспілки у Києві Кирило Хорошилов: "На даний момент у Медіа-профсоюзу в Києві немає підстав стверджувати, що НТН системно порушує права журналістів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування